• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/A.A.

24.10.2024

21:00

TAJNE VILE "GALEB" - OTKRIVEN VELIKI SKANDAL! Tito i Jovanka su ovde ušli u fizički obračun, u sve umešane dve žene

profimedia

Lajfstajl

TAJNE VILE "GALEB" - OTKRIVEN VELIKI SKANDAL! Tito i Jovanka su ovde ušli u fizički obračun, u sve umešane dve žene

Podeli vest

Josip Broz Tito bio je veliki ženskaroš i zavodnik koji je svojom specifičnom harizmom osvajao razne žene. Jovanka je bila izuzetno ljubomorna, a jedna neprijatna situacija dogodila se u rezidenciji u Igalu koja je eskalirala fizičkim obračunom.

U dokumentarcu "Titova soba tajni" koji se emituje na "Informer" televiziji otkrivene su najveće tajne tadašnjeg predsednika velike Jugoslavije Josipa Broza, a mi vam prenosimo delove koje javnost do sada nije znala.   

Bitnu ulogu u njegovom životu igrale su žene, a imao ih je pet, pored onih sa kojima je bio u ljubavi družio se sa najvećim lepoticama Holivuda Sofijom Loren i Elizabet Tejlor koje su bile i njegovi gosti u rezidenciji. Žene su obožavale njegovu harizmu, duhovitost i ophođenje, izraženost prema hedonizmu koji je gajio do kraja svog života.

Tito je u svojim rezidencijama širom zemlje često uživao sa prijateljima i Jovankom, a sada je otkriveno da je jedne godine u Igalu došlo do žučne svađe između dvoje supružnika i to upravo oko dve žene koje su bile maserke Josipa Broza. 

Josip Broz Tito lupio šamar Jovanki 

Iako su lekovite mineralne vode Igalu dovodile mnoge poznate ličnosti, ovde su se događali i skandali, uključujući i razmirice između Tita i njegove supruge Jovanke, koje su kulminirale ozbiljnim bračnim prepirkama, pa i konačnog razlaza.  

Foto: wikipedia

Tito sa Jovankom

Dokumenti otkrivaju da je Jovanka je bila jako ljubomorna na Titove mlade maserke sestre Radojku i Darjanu Grbić, koje je tada lično ona angažovala. Njemu su jako prijale masaže pa je redovno zvao maserke i sa njima provodio vreme. Jovankina netrpeljivost je rasla da je u jednoj prepirci od Broza čak dobila i šamar. 

 

Foto: Filmske novosti/printscreen

Princ Čarls u poseti Titu u vili Galeb

 

Titova letnja rezidencija u Igalu 

Godine 1946. Josip Broz Tito prvi put je posetio Crnu Goru, kada je Podgorica dobila ime Titograd. Ova poseta označila je početak niza važnih događaja koji su se odvijali u Igalu, gde je kasnije, 1976. godine, boravio u rezidenciji Galeb, sagrađenoj rekordnom brzinom samo za njega. To je bila maršalova letnja rezidencija. Tokom svojih poseta, Tito je često isticao važnost mira, ali i spremnosti za rat, dok su njegovi susreti s moćnicima, uključujući i princa Čarlsa, ostavili značajan trag. 

U kongresnoj dvorani u vili još uvek se nalazi 51 fotelja gde je zasedao centralni komitet i bela granitura gde je Lord Hamilton sa bivšim liderima jugoslovenskih republika pokušavao da reši sukobe u tadašnjoj Jugi. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!
Politika

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!

Srbija je jedina zemlja u Evropi, zahvaljujući predsedniku Vučiću na prvom mestu, koja nije uvela sankcije Rusiji. To ceni Moskva, naravno i u ekonomskom i političkom smislu, ali na prvom mestu u istorijskom smislu, da istorija nije samo mrtvo slovo, da bliskost naroda nije samo priča iz bajki nego da to zaista postoji, poručio je potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin, koji je predvodio delegaciju Srbije na samitu BRIKS-a u Kazanju.

28.10.2024

11:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija