• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/N.Lazović

23.05.2016

18:56

KRALJICA HALJINA: Šta obući za maturu?

Ljubav

KRALJICA HALJINA: Šta obući za maturu?

Podeli vest

Dok su sveže svršeni srednjoškolci u blagoj euforiji, roditelji se hvataju za glavu zbog novčanika. Modni eksperti predlažu načine da budete glamurozni, elegantni i sofisticirani, nudeći kombinacije za skroman budžet

Kako su pripreme za matursko veče uveliko u toku, neizbežno i zapravo jedino pitanje za tu prigodu je: "Šta obući?" I dok su sveže svršeni srednjoškolci u blagoj euforiji, roditelji se hvataju za glavu zbog novčanika. Modni eksperti predlažu načine da budete glamurozni, elegantni i sofisticirani, nudeći vam spektar kombinacija za skroman i manje skroman budžet.

NAUČNICI OTKRILI: Evo šta sve utiče na gubitak nevinosti!

Birajte haljine golih leđa, napred zatvorene čamac izrezom ili krajnje jednostavne od zanimljivog materijala

- Moj savet je, pre svega, da se naoružate dobrim raspoloženjem i pozitivnom energijom, i da budete svoji, kako u izboru toalete, tako i u energiji mladosti koju nosite sa sobom. "Stil je stav", a nikako se ne vodite devizom "stil je novac" - objašnjava Darko Vujović, stilista.

Mala matura

Mala matura se poslednjih godina, nažalost, gotovo izjednačila sa velikom maturom, kaže Darko.
- Drage devojčice/devojke, nema potrebe za tim, vi imate svega 14 ili 15 godina, uživajte u svojim godinama, obucite se prikladno i u skladu sa tom činjenicom. Ne žurite za dekolteima, prenaglašenom šminkom, blajhanim kosama, visokim štiklama i slično, ima vremena za takve stvari. Uvek možete odabrati lepe haljine (kratke) u kojima ćete izgledati atraktivno, a u skladu sa svojim uzrastom.

Drugim rečima džaba vam sva visoka moda ovog sveta ako se u nečemu osećate neprijatno. Kada je reč o odabiru boje, izbor je baš velik.

- Ove sezone su u trendu kvarc-roze boja, modrozelena, rojal-plava, intenzivnoljubičasta, lila, jarke boje poput limun-žute, tirkizne, ali i lajm-zelene, kao i pastelni tonovi svih boja. Tu su i neizostavne i večite crna, srebrna, zlatna. Pored jednobojnih, možete se igrati i sa dezeniranim materijalima, poput nepravilnih geometrija, cvetnih printova, kombinacije jednobojnih materijala sa dezeniranim ili sa čipkom u detaljima - navodi stilista.

NJKV Haljine

Dozvoljena je svaka dužina haljine, od glamurozno dugih, do najkraćih mini-modela. Ovo ne uključuje vulgarne varijante, odnosno degutantno prekratke, jer takve nikada nisu u trendu.

Rojters

- Modeli mogu biti razni, takozvani sirena-kroj, princez-kroj, golih leđa, a napred zatvorena čamac izrezom sa dugim rukavima ili pak bez rukava, spojena samo u dve tačke na ramenima. Donji deo takve haljine može da prati telo, a pri pokretima da se otvara, dakle krojene iz šreha kako bi imale lep i lepršav pad - sugeriše Darko i nastavlja.

(VIDEO) BRUKA U PLJEVLJIMA: Maturanti pevali o srpskom Kosovu, direktor pozvao policiju!

- Klasične uske haljine cele mogu biti od kristal-čipke, pamučne čipke, čipke od perlica, šljokica... Ili pak od mat čipke za nešto svedenije haljine, ali i od jednobojnog zanimljivog materijala, jer ponekad "manje je više".

Ako sebe ne vidite u haljini, obucite žensko odelo sa visokim potpeticama i šeširom

Možete se igrati sa kombinacijama više vrsta materijala i haljinu oplemeniti detaljima od šljokica kao što je dobar pojas, detalji na ramenima, aplikacije na muslinskom delu haljine na leđima, bordure od čipke ili šljokica samo na kraju/rubu haljine i slično.

Momci

Odvajkada je poznato da je matura prvi ispit zrelosti, što je prva i prava prilika da ponesete odelo. Vreme je da vidite kako vam stoji, ali i da zablistate pored vaših, sigurno blistavih partnerki te večeri.
- Za momke koji se ne vide u odelu, tu je uvek kombinacija dobrih izbledelih farmerki i sakoa sa majicom ili košuljom, i starkama ili cipelama, gde farmerke možete podvrnuti na bosu nogu, i bićete IN. Ako pak ne želite čak ni sako, onda možete odabrati dobar džins i običnu užu belu košulju, sa interesantnim kaišem i opet starke ili cipele. Za smelije predlog je i dobar šešir na sve to, sigurno ćete biti zapaženi - konstatuje Darko Vujović.

- Sve što je rečeno za duge važi i za kratke haljine, razlika je samo u dužini. Kratke haljine mogu biti efektne i sasvim jednostavnog kroja kada prate liniju tela, golih leđa, napred zatvorene, ili kao produžena muška potkošulja, na obične bretele. Treba voditi računa da bude pristojne dužine, može da bude cela od šljokica ili čipke, ili pak od efektnog satena sa dobrim sandalama ili cipelama - predlaže stilista.

Ženska odela

Ukoliko niste zainteresovane za haljine, druga, podjednako dobra opcija koja može izgledati savršeno su ženska odela.

- Mogu biti snežno ili biserno bela, ali i šampanj i mlečno bela, odnosno bež, za takođe otmen i drugačiji stil. Sve to začinite modnim detaljem kao što je beli šešir sa zanimljivom trakom od svile u boji ili šljokica u boji ili nešto treće, pustite mašti na volju. Pored belih, mogu biti i drugih boja, koje su aktuelne ove sezone. Na tako savršeno odelo visoke potpetice su obavezne - izgledaćete kao sa holivudskog crvenog tepiha a da to ne košta puno - navodi Darko.

Rojters

Kombinezon

Ukoliko se ne osećate prijatno u haljinama, tu su zanimljivi kombinezoni, odnosno jednodelni komadi garderobe sa pantalonama, gde takođe možete da se igrate sa materijalima, dezenima, detaljima...

(VIDEO) ŠTA ZNAJU DECA: Zbog ove haljine su joj se smejali na maturi!

Džins sa elegantnim detaljima

- Za one koji žele još jači pečat ili već imaju izgrađeni stil, obucite dobar izbledeli/iscepani džins, gore neku ludu, a elegantnu bluzu/košulju od muslina, poluprovidnu, sa mogućnošću raznih detalja na njoj - čipke, kristali, šljokice, mreže.... I neke sasvim "lude" sandale, na primer srebrne, zlatne, tirkizne ili čak šarene - savetuje Darko.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17