• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas/informer.rs

23.12.2020

20:46

KRVARENJE, GRČEVI, SUVA KOŽA! Ovo je 6 SIGNALA da je TVOM TELU POTREBNA POMOĆ!

Ljubav

KRVARENJE, GRČEVI, SUVA KOŽA! Ovo je 6 SIGNALA da je TVOM TELU POTREBNA POMOĆ!

Podeli vest

Kako biste ostali zdravi jako je bitno da pratite signale koje vam telo šalje. Da nešto nije u redu i da imate problema sa zdravljem, ponekad možete otkriti i bez odlaska kod doktora, a ovo su neki od signala zbog kojih se je poželjno obratiti se stručnom licu.

Nesanica, tanki živci i grčevi u nogama

Kombinacija ova tri simptoma očit je znak koji vam šalje vaše telo da mu nedostaje magnezijuma i kalijuma za normalno obavljanje metaboličkih funkcija. Kako biste nadoknadili gubitak, pojačajte dnevni unos namirnica koje obiluju njima, poput banana, rajčica, spanaća i narandži, a ako ni to nije dovoljno, uzmite dodatak magnezijuma.

Foto: Shutterstock

Suva koža

Ovaj znak, posebno ako traje nedeljama i ne vezuje se za spoljašnje faktore, poput promene kozmetičkih proizvoda, sezonom centralnog grejanja i slično, može biti signal nedostatka vitamina E. Pokušajte da ga nadoknadite kroz unos više povrća, ulja, orašastih plodova i ribe. Takođe izbegavajte stvari koje isušuju kožu iznutra - kafu i alkohol.

Stalna želja za slatkim 

Svako povremeno žudi za malo čokolade, no ako je želja za slatkim svakodnevna, česti uzročnici su iscrpljenost, stres, pa i depresija. Vaše telo vam traži glukozu i treba mu je dati, ali posegnite za onim zdravijim oblicima - kroz med, tamnu čokoladu.

Jede vam se sladoled ili gricka led

 Ova potreba i nije tako retka, a stručnjaci objašnjavaju kako ona može biti signal anemije u organizmu. Nedostatak gvožđa se obično javlja i uz druge simptome, poput umora, lupanja srca, opadanja kose... Najbolji izvori gvožđa su crveno meso, jaja, zeleno lisnato povrće.

Foto: Pixabay

Krvarenje desni 

Iznenadno ili stalno krvarenje desni dok perete zube je očigledan znak čestih upala prouzrokovanih nedostatkom vitamina C. Pre kupovanja dodataka vitamina, pokušajte da u ishranu uvedete više citrusnog voća, spanaća, rajčica, kelja i brokolija.

Prsten oko zenice

Takve se oznake obično pojavljuju kod ljudi starijih od 50 godina i tada je njihovo pojavljivanje normalno. No, ako se jave kod mlađih osoba, tada su ti prstenovi znak povišenog nivoa holesterola, te bi svakako trebalo da se konsultujete s lekarom i proverite nivo masnoće u krvi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija