• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ženski magazin

01.05.2021

19:22

OVA STVAR JE LEGLO BAKTERIJA U VAŠOJ KUHINJI! Evo načina kako da je dezinfikujete!

Ljubav

OVA STVAR JE LEGLO BAKTERIJA U VAŠOJ KUHINJI! Evo načina kako da je dezinfikujete!

Podeli vest

Malo kuhinjsko pomagalo, sunđer – veće je leglo bakterija nego što možete i da zamislite. Porozan materijal od kog se pravi sunđer, služi kao idealan magnet za bakterije i zaista nije dovoljno da ga isperete nakom korišćenja i odložite po strani do nove upotrebe. Takođe, ni menjanje na nedeljnoj bazi nije dovoljno efikasno rešenje

Međutim, ne budite na kraj srca, jer ne treba da potrošite malo bogatstvo na kupovinu novih sunđera koje ćete jednom koristiti, a potom bacati. Sve što treba da uradite jeste da svoj sunđer, upravo ovaj koji trenutno koristite, učinite više higijenskim. Prema savetima stručnjaka Američkog instituta za čišćenje, pokazaćemo vam kako da svoj sunđer efikasno očistite.

Sunđeru je takođe potrebno čišćenje

Da, više nego što možete i da zamislite. Prema rečima stručnjaka, sunđer u kuhinji je najveće leglo bakterija u kući. Nedeljno čišćenje sunđera pomoći će vam da sprečite širenje bakterija sa jednog tanjira na drugi, a potom i sa prostora oko sudopere, na radnu površinu i hranu u blizini.

Odsustvo bakterija, naročito u ovim izazovnim vremenima, je važno kako bi zdravlje ostalo na zadovoljavajućem nivou.

Foto: Pixabay

Sunđeru je takođe potrebno čišćenje


Čišćenje izbeljivačem

Izbeljivač koji većina vas ima u svom domu i koristi za različite svrhe, predstavlja najbolje rešenje za čiščenje sunđera. Jednom nedeljno potrebno je da upotrebite izbeljivač kako biste dubinski iz njega izbacili sve bakterije. A evo i kako:

- U plastičnu posudu sipajte oko 1l vode i dodajte 3 kašike hlornog izbeljivača.
- Potopite sunđer i ostavite ga u rastvoru najmanje 5 minuta.
- Stisnite sunđer i ostavite ga da se osuši. Nakon što ste sunđer izvadili iz vode, ostavite ga na   prozračnom mestu da se potpuno osuši pre nove upotrebe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija