• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: doktor u kući/informer.rs

07.05.2021

11:59

TROMBOZA, ANEMIJA, PROBLEMI S JETROM... Pogledajte u ruke i saznajte OVO!

Ljubav

TROMBOZA, ANEMIJA, PROBLEMI S JETROM... Pogledajte u ruke i saznajte OVO!

Podeli vest

Promene koje osećamo u rukama mogu da budu posledica zdravstvenih problema.

Zbog toga bi trebalo obratiti pažnju na sve što se menja na rukama, naročito na dlanovima i proveriti da li postoji dublji uzrok za takvu pojavu.

Drhtanje

Drhtanje ruku može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema, kao na primer Parkinsonove bolesti. Još jedan razlog za ovu pojavu su teskoba i veliki stres. Ako vam se ovo često događa, posetite lekara, dok je u međuvremenu potrebno ograničiti unos kafe i alkohola jer mogu izazvati drhtanje ruku.

Manjak osećaja i trnjenje

U nekim slučajevima ovi simptomi na rukama mogu biti znak ozbiljnijeg problema poput venske tromboze, anemije ili dijabetesa. Ako često osetite gubitak osetljivosti na rukama bez očiglednog razloga, obradite se lekaru.

Znojenje

Stres može da bude uzrok preteranog znojenja, a posebno dlanova. Pokušajte da ograničite unos alkohola i naučite da kontrolišete nivo stresa pomoću meditacije ili tehnikama disanja. Ako vam se čini da ništa ne deluje, trebalo bi da se obratite lekaru.

Foto: Pixabay

Suva koža

Najčešći razlozi za suvu kožu na rukama su dehidratacija i nedostatak estrogena. Pijte dovoljno vode, koristite hidratantne kreme i u svoju ishranu uvrstite masnu ribu, semenke i orahe.

Tanki i slabi nokti

Mogu biti pokazatelj nedostatak cinka. Cink je važan za naše zdravlje, podstiče zarastanje rana i pomaže imunološkom sistemu. U ishranu dodajte hranu bogatu cinkom poput zobi, orašastih plodova i mesa.

Crveni dlanovi

Mogući razlog pojave crvenih dlanova je promena u hormonskoj ravnoteži koja uzrokuje širenje krvnih sudova i reumatoidni artritis. Ovaj simptom može da ukaže na probleme sa jetrom, naročito ako imate više od 50 godina. Obično se crvenilo nalazi na spoljašnjem rubu dlana. Pokušajte da se prebacite na zdravu ishranu i smanjite unos alkohola.

Ako primetite neke od simptoma, posavetujte se sa lekarom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija