• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lepotaizdravlje.rs/informer.rs

09.07.2021

21:16

KOLIKO "AKCIJE" JE PREVIŠE? Evo šta kažu stručnjaci!

Ljubav

KOLIKO "AKCIJE" JE PREVIŠE? Evo šta kažu stručnjaci!

Podeli vest

Prosečna odrasla osoba ima se*sualni odnos 54 puta godišnje (jednom nedeljno), kaže jedna studija. Ukoliko je vaš lični prosek nešto veći, sigurno ste se zapitali: koliko je se*sa previše? I da li previše se*sa ima nekakve posledice?

Definicija prečestog se*sa je promenljiva, a sve dok ne boli i donosi zadovoljstvo, bilo koja količina se*sualnih odnosa je u redu, kažu stručnjaci.

Ipak, pomaže da znamo da li nam telo daje signale da je vreme za predah.

Previše se*sa: koji su rizici?

Glavni fizički znaci prečestog se*sa je prekomerno oticanje vagine i stidnih usana. Isto tako, bol je jasan pokazatelj da imate previše se*sa. Naime, prečesti se*sualni odnosi dovode do suvoće vagine što uzrokuje neprijatnost i bol.  U ovim slučajevima, stručnjaci savetuju da napravite pauzu.

Foto: Shutterstock

Osluškujte svoje telo

Prečesti se*s može da uzrokuje infekcije vagine i bešike, a može doći i do povreda polnih organa.  Kada su muškarci u pitanju, i oni mogu da osete posledice prečestih se*sualnih odnosa. U slučaju da se jave bol i otok na samom polnom organu, kao i poteškoće prilikom mokrenja, vreme je da napravite predah od se*sa.

U nekim slučajevima, previše se*sualnih odnosa može da izazove i stanja u kojima je potrebna medicinska pomoć. Ukoliko primetite previše sekreta, krvarenje, rane na polnom organu, bol prilikom uriniranja ili bol u samoj vagini, vreme je da posetite lekara.

Stručnjaci na kraju savetuju da sve dok koristite odgovarajuće lubrikante i pravite pauze između se*sualnih odnosa, nećete imati nikakvih nus-pojava od previše se*sa.  Generalno, savet je da osluškujte svoje telo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija