• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

08.11.2021

16:50

Umesto plastične hirurgije! MALE TAJNE ŠMINKERA koje će od vas napraviti LEPOTICU!

Shutterstock

Ljubav

Umesto plastične hirurgije! MALE TAJNE ŠMINKERA koje će od vas napraviti LEPOTICU!

Podeli vest

Uz mejkap savete sa lakoćom se možete rešiti svih nedostataka na licu koji su vam izazivali nezadovoljstvo

Svaka žena je lepa za sebe, čak upravo one nepravilnosti koje ima na licu daju tu posebnost. Ipak, poslednjih godina sve je više dama koje se okreću plastičnoj hirurgiji kako bi dostigle ideal lepote, bilo da je to onaj koji su lično odabrale, ili pak onaj koji im je nametnut putem industrije lepote. Standardi se s vremenom menjaju, te je veoma rizično odlučivati se na trajne promene u izgledu, posebno na licu, zato što je proces novih korekcija rizičan, bolan i nimalo finansijski isplativ. Tu u pomoć dolazi šminka. Profesionalni šminkeri otkrili su svoje tajne, te danas svaka devojka može biti pravi kreator svoje lepote.

Tamni puder za uže obraze

Devojke koje imaju okruglo lice i punije obraze pomoću tamnije podloge mogu ublažiti njegov oblik i vizuelno ga izdužiti. Tamni puder treba naneti ispod jagodične kosti sve do ušiju, dok na vrh jagodice ide svetli korektor. Nakon toga treba ujednačiti različite nijanse puderom u istom tonu kao što je i koža.

Foto: Shutterstock

Nega pre svega

Kako biste istakli svoju lepotu, potrebno je da vaša koža bude negovana. Dubinsko čišćenje lica posle svakog šminkanja mora postati deo vašeg svakodnevnog rituala. U zavisnosti od tipa kože, najbolje je koristiti prirodne proizvode i neparfemisane sapune za umivanje.

Bronzerom prekrijte podbradak

Jedan od delova lica koji mnogobrojnim ženama zadaje glavobolju je istaknuti podbradak. On se najviše vidi čim nabacimo koji kilogram viška, međutim, ne treba očajavati. I za njega postoji rešenje. Podbradak možete sakriti bronzerom. Nanesite ga lagano četkicom za rumenilo uz spoljašnje ivice vilične čeljusti, a možete lagano povući četkicu i ispod brade prema vratu. Bitno je da bronzer dobro ujednačite sa tenom.

Foto: Shutterstock

Naglasite oči i obrve

Kako biste vizuelno dobili uže lice, potrebno je istaći oči i sav fokus staviti na njih. Većina pravi početničke greške misleći da akcenat treba staviti na usne, te pribegava intenzivnim nijansama karmina. Izraženi luk obrva vizuelno sužava lice. Osim toga, odvlači pažnju sa obraza i drugih kritičnih tačaka. Jedan od trikova kojima se služe šminkeri jeste i to da se na područja između obrva, ispod nosa i na bradu nanese svetlija nijansa pudera, koja će istaći središnji deo lica. Guste i punije obrve utiču na to da lice deluje uže. Poslednjih godina se akcenat stavlja na njihov što prirodniji izgled.

Foto: Shutterstock

Mačkaste oči

Ovaj trend u šminkanju već godinama ne izlazi iz mode. Poslednjih godinu dana mačkasti izgled očiju uvrstili su i plastični hirurzi u svoju paletu intervencija. Međutim, ne morate "ići pod nož" kako biste postigli ovakav izgled. Ajlajnerom tamnije nijanse uz ivicu oka izvucite liniju naviše ka slepoočnici. Bitno je da linija ne bude previše debela, kao i da bude pravilna. Ukoliko još niste dovoljno vešti, poslužite se parčetom papira koji ćete prisloniti uz ivicu oka i uz njega izvlačiti ajlajner. Mačkastim očima postižete efekat trouglastog oblika lica.

Pravilnom podlogom do idealnog nosa

Deo lica zbog kojeg plastični hirurzi zarađuju velike svote novca svakako je nos. Najveći broj žena nezadovoljan je upravo njegovim oblikom ili veličinom. On se vizuelno može korigovati pomoću odgovarajuće podloge, u zavisnosti od toga šta tačno želite da promenite na njemu. Tamnija podloga ispod i na samom vrhu nosa smanjiće ga, dok ga svetlija podloga na istim mestima produžava. Širi nos će delovati uže ako sa svake strane nanesete tamniju podlogu, a na most nosa stavite svetliju nijansu. Ukoliko ipak želite da on deluje šire, sa svake strane nanesite svetliju nijansu pudera.

Foto: Shutterstock

Rumenilo na pravom mestu

Često se dešava da se rumenilo ne nanese pravilno, te se dobije totalno suprotni efekat od željenog. Fokusirajte se na spoljašnje delove lica, te rumenilo nanesite na jagodičnu kost, jer što ga više nanesete na obraze, vaše jagodice će izgledati oštrije i uže. Za kraj, prevucite hajlajter preko vrhova jagodica.

Puder za manje čelo i punije usne

Visoko čelo smanjiće tamna nijansa pudera uz liniju kose i na slepoočnicama. Ona će naglasiti kosti i sakriti sve nedostatke. Za sve koji žele da im usne izgledaju punije, to mogu postići pomoću pudera. Postupak je jednostavan, nanesete samo malu količinu pudera ili korektora na njih. Njihova boja će odmah postati svetlija, te će se nijansa ruža za usne bolje primiti i uočiti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija