• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.12.2021

16:29

ČAK I OVE NAMIRNICE MOŽETE ZAMRZNUTI! Ovo sigurno niste znali!

Ljubav

ČAK I OVE NAMIRNICE MOŽETE ZAMRZNUTI! Ovo sigurno niste znali!

Podeli vest

Zamrzavanje hrane može puno da nam sačuva novca a i vremena. Svakako je mnogo lakše kada u kući imate određene namirnice za pripremu obroka

Iako uglavnom zamrzavamo namirnice poput mesa, mnogi ljudi ne znaju za još neke koje slobodno možete staviti u zamrzivač.

Mocarela sir
Zamrznite mocarelu kako biste je lakše izrendali kad pravite picu ili neko drugo jelo. Pre upotrebe mocarelu stavite u zamrzivač i ostavite pola sata. Izvadite, izrendajte i iskoristite za pripremu ukusnog jela.

Crveni i beli luk i ljute papričice
Iseckajte crveni luk i papričice na sitne komade i stavite u kesu za zamrzivač. Češnjeve belog luka odvojte posebno. Sve namirnice zaledite i koristite kad vam budu potrebne tokom kuvanja.

Mleko
U manje flaše sipajte mleko i zaledite. Vodite računa da mleko mora imati 2 odsto i više mlečne masti jer sve ispod toga, zbog velike količine vode, će izgubiti hranljive sastojke.

Foto: Shutterstock

Mleko

Jaja
Razbijte jaja u plastičnu posudu i lagano promešajte kako biste sjedinili belance sa žumancetom. Zaledite i koristite prilikom pravljenja kolača, sladoleda i slično.

Piletina
Ostatke kuvane ili pečene piletine iseckajte na manje komade i zaledite. Možete ih kasnije koristiti za salate, supe, čorbe i tome slično.

Testo za picu
Zamesite teso za picu i napravite manje loptice koje ćete staviti u kesu pa zalediti. Kad je potrebno, izvadite zaleđeno testo i ostavite u frižideru na nekoliko sati. Primetićete da ćete ga lakše razvući, a kad se ispeče, biće mnogo ukusnije od testa koje ste upravo napravili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!
Društvo

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!

Vladimir Lučić: Kada do kraja godine startujemo u SAD, bićemo jedan od većih svetskih operatora u smislu teritorije koju pokrivamo i na vrlo realnom smo putu da srpski Telekom postane velika i uspešna globalna kompanija

16.04.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija