• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.01.2022

20:17

IZBELITE VAŠE JASTUKE! Ako ih operete pomoću OVOG TRIKA, biće kao novi!

Ljubav

IZBELITE VAŠE JASTUKE! Ako ih operete pomoću OVOG TRIKA, biće kao novi!

Podeli vest

Ako je prošlo više od šest meseci otkad ste poslednji put oprali jastuke na kojima spavate, krajnje je vreme da to uradite kako vas grinje i prljavština noću ne bi "napadali"

Stručnjaci preporučuju da radi zdravlja jastuke održavate prema uputstvu i da ih perete bar dvaput godišnje.

Evo saveta kako da operete vaše jastuke.

Potrebni su vam:

vrela voda
jedna šolja praška za veš
jedna šolja varikine (izbeljivača za veš)
pola šolje boraksa (Acidi borici, može se nabaviti u apotekama)

Stavite jastuk u mašinu, dodajte prašak, varikinu i boraks i uključite na najjaču temperaturu i pustite da odradi ceo ciklus

Foto: Shutterstock

Krevet

Savet: U mašinu ubacite tenisku lopticu kako bi se perje ravnomerno rasporedilo unutar jastuka ukoliko perete perjane jastuke. Nakon završetka, izvadite jastuk i dobro ga protresite rukama, a zatim ponovo vratite u mašinu i uključite centrifugu. Izvadite jastuk i opet protresite.

Kako ručno oprati jastuke?

Ako su vaši jastuci preveliki za vašu veš mašinu, možete obaviti sličan proces u kadi. Napunite svoju kadu vodom, dodajte prašak za pranje i šolju sirćeta, a po želji možete dodati i sodu bikarbonu. ‘Masirajte’ svoje jastuke nekoliko minuta, zatim ih isperite i stavite napolju na sušenje. Jako je bitno da ih unesete unutra tek kada su potpuno suvi jer bi inače na njima mogla nastati buđ.

Još saveta da vaši jastuci budu tip-top

Ako imate mašinu za sušenje možete jastuke ubaciti u nju, a bilo bi idealno da imate vunene loptice za mašinu za sušenje na koje možete kapnuti par kapi eteričnog rublja i vaši će jastuci predivno mirisali. U mašinu za sušenje jastuke treba staviti na nisku temperaturu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija