• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/N.L./Reader‘s Digest

14.02.2022

19:11

NE DAJTE da vas PREVARE! Nutricionista OTKRIVA sve TRIKOVE kojima se RESTORANI služe!

unsplash.com

Ljubav

NE DAJTE da vas PREVARE! Nutricionista OTKRIVA sve TRIKOVE kojima se RESTORANI služe!

Podeli vest

Znate li šta se događa u restoranskim kuhinjama koje su skrivene od očiju gostiju? Šokantne tajne otkrili su američki insajderi u brojnim restoranima. Trikova kojima se koriste je bezbroj...

Znate li onu povoljnu dnevnu ponudu? Reč je zapravo o staroj hrani, odnosno o ostacima od obroka iz prethodnih dana. Sva ta šokantna otkrića skupio je „Reader‘s Digest“ za „Good Morning America“.

Gost je uvek u pravu

Anonimni konobari su progovorili i o drugim lažima koje se serviraju gostima. Jedna od tih laži odnosi se na vegetarijance. Njima najčešće govore kako u jelu nema mesa ili ribe, iako je to notorna laž. Važno je samo da se proda, otkriva osoblje. Nadalje, gostima koji traže beskofeinsku kafu vrlo često se prodaje obična kafa s kofeinom jer je jeftinija, ali je naplate kao onu bez kofeina.

Foto: pexels.com

Nećete dobiti ni kafu bez kofeina ni bezmasno mleko, iako ste to tražili

Iako gosti vrlo često uz kafu traže mleko s malim procentom masnoće, ipak dobijaju punomasno, uprkos tome što ih uveravaju da je nemasno. I obični doručak skriva tajne, pa se tako najčešće umesto pravih jaja koriste jaja u prahu, koja nisu nimalo zdrava namirnica.
Anonimni konobari otkrivaju i kako riba u restoranima gotovo nikada nije sveža, odnosno dobijaju je jednom ili dva puta nedeljno, ali je sve vreme prodaju kao svežu.

Čija je ovo paprika?

- U restoranima se često dešava da se ostaci hrane prerađuju i korste u daljoj pripremi jela. Sir se, recimo, ako ostane od predjela, koristi kao sirovina za picu. Mleveno meso se takođe prerađuje. Dodaju mu se pojedini sastojci, naročito jaki prelivi, koji služe da se zamaskira ukus originalnog jela, ali i činjenica da namirnice nisu sveže. Ja to, naravno, primetim, ali većini ljudi promakne – kaže nutricionista Branka Mirković i dodaje da će vam u restoranu, recimo, reći da u nekom jelu nema soli ili ulja, što nije tačno. Na primer, kada se piletina ili riba koja je stajala u pacu, dakle ulju, prodaje kao da je samo grilovana. Isto važi i za povrće koje se prži u masnoći, a tvrdi se suprotno.

Foto: Pixabay

Umesto svežih, koriste se zamrznuto meso i konzervirano povrće

- Kvalitet namirnica je uvek pod znakom pitanja. Umesto svežih, koriste se zamrznuto meso i konzervirano povrće. Najčešće je, međutim, slučaj da se namirnice prerađuju, tako da nikad niste sigurni kada naručite papriku da li je u njoj uživao neko pre vas - kaže Branka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija