• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.N.

01.03.2022

16:38

ZA ZDRAVE ZGLOBOVE I JAČI ORGANIZAM! Ove namirnice ČUVAJU vašeg ljubimca!

Ljubav

ZA ZDRAVE ZGLOBOVE I JAČI ORGANIZAM! Ove namirnice ČUVAJU vašeg ljubimca!

Podeli vest

Kao što i mi vodimo računa o našoj ishrani, tako treba da obratimo pažnju i na ishranu našeg psa. U njihovu ishranu treba uključiti i određene suplemente ili namirnice koje će sačuvati njihov organizam

Veterinari i nutricionisti savetuju da ove namirnice uključite u ishranu vašeg psa.

Kurkuma

Danas se veruje da je hronična upala jedan od glavnih uzroka uobičajenih znakova starenja, uključujući degeneraciju zglobova, srčane probleme, opadanje mentalne budnosti, pa čak i rak. Kurkuma sadrži moćno prirodno protivupalno sredstvo koje se zove kurkumin. Kada se doda svakodnevnoj ishrani vašeg psa, može pomoći u sprečavanju čitavog niza problema.

Foto: Pixabay

Kurkuma

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva koja pomažu u održavanju zdrave kože i dlake vašeg psa i poboljšavaju varenje i smanjuju alergijske reakcije. Osim što se uzima oralno (većina pasa voli ukus), kokosovo ulje se takođe može naneti direktno na kožu i dlaku kako bi bila mekša i zdravija.

Probiotici

Dobre bakterije u probioticima su ključne za zdrava creva, što je osnova dobrog zdravlja! Probiotici inhibiraju rast štetnih bakterija kao što su ešerihija koli i salmonela i pomažu u održavanju funkcije digestivnog sistema vašeg psa u vrhunskoj formi. Kao bonus, može takođe poboljšati smrdljiv dah.

Glukozamin

Zdrava hrskavica prirodno proizvodi glukozamin, ali stopa proizvodnje glukozamina u telu se usporava sa godinama, što doprinosi bolnom artritisu. Dodavanje dodatka glukozaminu u ishranu vašeg psa pomaže u obnavljanju zdravlja zglobova, podmazuje ih i smanjuje upale.

Foto: Pixabay

Riblje ulje


Riblje ulje

Riblje ulje je odličan izvor omega 3 masnih kiselina, nečega što je psima potrebno, ali se ne može proizvesti prirodno. Mnogi vlasnici pasa već koriste riblje ulje da pomognu u funkcionisanju zglobova i da dobiju sjajniju dlaku, ali se pokazalo i da pomaže kod kardiovaskularnih problema, kognitivnih funkcija i alergija.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)
Politika

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na otvaranju izložbe Mikelanđela Pistoleta "Preventivni mir" u Muzeju savremene umetnosti da "ako umetnost uvek govori univerzalnim jezikom, ona najbolje progovara u delima umetnika kao što je Pistoleto, koji se upravo jezikom umetnosti bori za univerzalne vrednosti humanosti i kreativnosti".

10.05.2024

19:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija