• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

28.03.2022

09:38

LETO JE BLIZU, MOŽETE VI TO! Nutricionistkinja podelila TOP 5 saveta kako da počnete da se HRANITE ZDRAVO!

Shutterstock

Ljubav

LETO JE BLIZU, MOŽETE VI TO! Nutricionistkinja podelila TOP 5 saveta kako da počnete da se HRANITE ZDRAVO!

Podeli vest

Svako vreme je pravo vreme za uvođenje pozitivnih promena, a naročito kada je ishrana u pitanju. Evo kako ćete lakše promeniti nezdrave navike.

Zdrava ishrana ne bi trebalo da bude samo sredstvo kojim ćete doći do nekog željenog izgleda. To bi trebalo da bude način života, uz koji ćete dati vašem organizmu ono što mu je zaista potrebno. Umesto da ga na primer opterećujete praznim kalorijama, omogućite mu redovan unos proteina i povrća, što će vam osigurati i sitost i zdravlje i zgodnu figuru. 

Naravno, iako u teoriji sve to zvuči jednostavno i lepo, praksa je pokazala da je istovremeno teško i početi, ali i održati taj tempo zdrave ishrane. 

Zato je veoma važno da makar počnete, pa čak i da pokleknete usput ili odustanete, ne treba da se obeshrabrite. Onaj ko ne proba, automatski neće moći da dođe do svog cilja. A sve dok pokušavate i tražite podršku, imate šanse za zdraviji život.

Nutricionistkinja Nataša Đukić podelila je top 5 saveta kako da počnete da se hranite zdravo:

1. Donesi odluku i kreni

2. Jasno postavi ciljeve

3. Radi na svojoj organizaciji dana

4. Ako ne možeš sama, pronađi nekoga ko će ti na tom putu pomoći

5. Pronađi nekoga ko te motiviše

Foto: Shutterstock

dijeta

1. Ne čekajte ponedeljak ili da prođe onaj rođendan na koji ste dugo planirali da idete. Odluku za promenom donesite odmah i odmah krenite u realizaciju, usput se prilagođavajući stvarima na koje naiđete.

2. Ako želite da skinete kilograme, "Hoću da smršam" nije jasno postavljen cilj. Potrebno je da sebi odredite šta je to što zapravo želite. Postavite konkretan broj kilograma, haljinu koju ponovo želite da obučete ili tome slično, ali ne zaboravljajući najvažniji deo - cilj takođe treba da vam bude održavanje novog izgleda.

3. Na žalost, nije dovoljno samo doneti odluku, potrebno je i prilagoditi svoje vreme i napraviti organizaciju tako da možete da istrajete u toj odluci. Postavite sebi prioritete, ukoliko je potrebno da večerate u određeno vreme, kafu i viđanje sa prijateljima npr. sigurno možete da pomerite za pola sata - sat, gore dole. 

4. Volja i motivacija svakako mogu biti poljuljane na ovom putu ka usvajanju zdravih navika. Ukoliko osećate da vam je potrebno da vas neko razume, bodri i pruži podršku, to je sasvim u redu. Traženje pomoći nije odlika slabosti, već snage. 

5. Ljudi koji vam govore "šta će ti to" ili "nećeš ti to moći", ne treba da budu u vašem okruženju, ni sada ni inače, ako već govorimo o tome. Usmerite se na to da se okružite ljudima koji će vas motivisati i davati snagu da istrajete u vašim namerama.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17