• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/M. Jovanović

04.04.2022

18:00

LJUBAV NIJE MATEMATIKA! Zašto MLAĐE muškarce privlače žene u ZRELIM godinama?

Shutterstock

Ljubav

LJUBAV NIJE MATEMATIKA! Zašto MLAĐE muškarce privlače žene u ZRELIM godinama?

Podeli vest

Nekada je bilo tabu, a danas sve uobičajena praksa da mladići ne žele svoje vršnjakinje za partnerke. Nekoliko je razloga zbog kojih će pre izabrati zrele žene...

U prošlosti je bilo uobičajeno da muškarci za partnerke biraju dosta mlađe devojke od sebe, neretko i svoje vršnjakinje. Ove razlike u godinama vremenom su postale društveno prihvatljive i čak uobičajene. Međutim, svako vreme nosi svoja pravila, te se danas u muško-ženskim odnosima mnogo toga promenilo. Ljudi su otvoreniji po mnogim pitanjima, pa i stvari kao što su razlike u godinama više ne igraju veliku ulogu. Možda izgleda iznenađujuće, ali mnoge muškarce zapravo privlače žene koje su od njih starije i po desetak, petnaest godina. Nekoliko je razloga zbog kojih će pre izabrati starije u odnosu na mlađe partnerke:

Žene su nezavisne i pune samopouzdanja

Dok mlade žene i dalje traže pažnju i odobravanje javnosti, žena u zrelim godinama se oseća udobno u svojoj koži. Ne mora nikome da se dokazuje i ne traži odobrenje. Njeno samopouzdanje je zadivljujuće. Starije žene uživaju u pažnji muškaraca, dok se istovremeno fokusiraju na druge važne stvari u svom životu.

Foto: Shutterstock

Razgovori sa starijim ženama su dublji i uključuju raznovrsnije životne teme

Poznati brakovi koji ruše tabue

U svetu, ali i kod nas već neko vreme ne čude veze i brakovi u kojima žene imaju koju godinu više od svojih partnera, kao što je to slučaj kod pevačice Šakire (45) i fudbalera Žerarda Pikea (35), francuskog predsednika Emanuela Makrona (44) i njegove supruge Brižit (69), kreatorke Verice Rakočević (74) i njenog supruga Veljka Kuzmančevića (40)....

Inspirativne sagovorniceŽene koje iza sebe imaju bogato životno iskustvo su zrele i odlične sagovornice. One su ostvarene na polju karijere, posvećenije su sebi i svom intelektualnom razvoju. Samim tim, razgovori sa njima su dublji i uključuju raznovrsnije životne teme.

Finansijski su stabilne

Nije tajna da i muškarci žele finansijsku sigurnost, bez obzira koliko su mladi ili stari. Većina žena u zrelom životnom dobu ima dobro uspostavljenu karijeru, snažniji osećaj finansijske odgovornosti kada su u pitanju obaveze ove vrste. Ukratko, odgovornije raspolažu finansijama i ne ulaze olako u rizične poslove ili kalkulacije.

Bez pritiska za osnivanje porodice

Ovo može da zvuči surovo, ali ne želi svaki čovek odgovornost podizanja dece. Većina žena u pedesetim godinama ima odraslu decu koja više ne žive sa njima. To omogućava muškarcu i njegovoj partnerki da se koncentrišu jedno na drugo. Možda deluje sebično, ali neki muškarci više vole da imaju žensku pažnju za sebe, bez potrebe da je dele sa decom.

Foto: Shutterstock

Neki muškarci više vole da imaju žensku pažnju samo za sebe

Godine donose emocionalnu zrelost

Žene u zrelim godinama znaju kako da staloženo reaguju u svakoj situaciji. Ali to sigurno ne znači da su dosadne i ne znaju šta znači zabava. U većini slučajeva one su jednako razigrane i detinjaste, vole da ćaskaju i dobro se provode sa svojim partnerima.

Mirniji tempo života

Neki muškarci vole osećaj smirenosti koji imaju starije žene. U istraživanjima o muško-ženskim odnosima, muškarci su uglavnom tvrdili da mlade žene poseduju nepromišljenu energiju koja može da bude primamljiva, ali ova osobina im neće dugo držati pažnju. Mnogi mladići vole sporiji i mirniji način života. Zbog toga im više prijaju žene koje vode ovakav stil života, usmeren na relaksirajuće hobije, šetnje, izlaske na mirnija mesta.

Realnije gledaju na život

Zrele žene imaju više iskustva u životu, izlascima i odnosima uopšte, što muškarcima omogućava da nauči toliko novih stvari od nje. Ona nudi svoju perspektivu na nekoliko pitanja i njeno proživljeno iskustvo pomaže muškarcu da realnije gleda na život i tera ga da sazri. Ove žene imaju sposobnost da vide muškarca na način na koji on ne može da vidi sebe. Pokazuje mu kakav je čovek i motiviše ga da postigne veće ciljeve. Odnos sa zrelijom ženom muškarcima daje priliku za rast, smatraju stručnjaci. U ovakvim odnosima, muškarce privlači to što smatraju da mogu konkretnije da izraze svoje stavove, bez pretvaranja. Upravo ovakav odnos gradi jaču vezu unutar partnerstva.

Foto: Shutterstock

Drugi čeznu da se neko brine o njima, baš poput majke

Sindrom mame

Neki muškarci traže zrele žene zato što žele da se neko brine o njima. Ovde govorimo o mentalnoj i emocionalnoj podršci koju starija žena može da pruži svom muškarcu. Ovo se naziva i "sindrom mame" - stanje u kojem muškarcu treba žena koja će da učini sve za njega, baš poput majke.

Manja očekivanja

Žene u zrelom dobu uglavnom su već bile u braku i imaju decu, stoga neće očekivati ovakvo iskustvo i u vezi sa mlađim partnerom. One imaju drugačiji fokus u životu i činjenica da su pronašle nekog ko im pravi društvo i sa kim se osećaju dobro može da bude dovoljna za zadovoljstvo. Međutim, to ne znači da neće imati nikakva očekivanja od svog partnera ili da tu ne može da bude dosta problema i nezgodnih situacija, jer jedno je odnos u teoriji, a drugo u praksi.
 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija