• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

09.04.2022

19:05

DOKTOR NAPOKON OBJASNIO! Evo ZAŠTO je ženama uvek HLADNIJE nego muškarcima! (VIDEO)

Ljubav

DOKTOR NAPOKON OBJASNIO! Evo ZAŠTO je ženama uvek HLADNIJE nego muškarcima! (VIDEO)

Podeli vest

Ukoliko ste se pitali zašto muškarci lakše podnose hladnoću, evo i objašnjenja.

Iako možda mislite da samo kukaju zbog temperature, postoje naučni razlozi zašto je ženama hladnije nego muškaracima.

Objavljujući na TikTok-u, jedan doktor je odgovorio na video, gde je jedan par objasnio da ne mogu da se istuširaju zajedno zbog razlike u željenoj temperaturi.

Dr Karan Rajan je rekao da postoji nekoliko naučnih razloga zašto se žene u proseku osećaju hladnije od muškaraca.

- Žene imaju delimično višu telesnu temperaturu od muškaraca i čini se da bi to nekim ženama moglo da bude toplije. Ali, avaj, ako je neko navikao da mu bude toplo, onda hladno može biti još hladnije. Ova osetljivost na hladno raste još više ako neko uzima hormonske kontraceptivne pilule - navodi doktor.

Dr Rajan je dodao da žene takođe mogu imati hladnije ekstremitete od muškaraca, uključujući ruke, stopala i ušne resice.

- Ovo bi moglo biti do tri stepena niže nego kod muškaraca. Delimično bi razlog tome mogao biti zbog estrogena koji zgušnjava krv, smanjuje protok krvi u kapilare koje snabdevaju ekstremitete - kaže doktor.

Dodao je da bi ovulacija, moglo biti vreme kada je osetljivost na hladnoću na vrhuncu, zbog visokog nivoa estrogena.

Na kraju je rekao da je još jedan razlog zašto bi žene mogle da osećaju hladnoću više od muškaraca to što žene u proseku imaju nižu stopu metabolizma od muškaraca.

- To znači da žene proizvode manje toplote - dodao je on.

Kako je on to objasnio, pogledajte u snimku, sa početka teksta.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija