• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.04.2022

13:08

Zašto kasnimo na posao? Kada sat ZVONI, odmah treba da USTANETE

Shutterstock

Ljubav

Zašto kasnimo na posao? Kada sat ZVONI, odmah treba da USTANETE

Podeli vest

Prvi dan radne nedelje, prema nedavnom američkom istraživanju, svaka druga osoba dočeka neraspoloženo, a oko 40 odsto njih ponedeljkom kasni na posao

Nove obaveze i nedovoljno odmora tokom vikenda, prema psiholozima, glavni su razlozi za gunđanje i nezadovoljstvo, ali za kašnjenje na posao imaju drugačije odgovore.

"Još samo ovo" efekat

Istraživanje je pokazalo kako je ovo jedan od glavnih razloga kašnjenja. Ako uvek pokušavate da odgovorite na još jedan SMS, brzinski "bacite oko" na jutarnju seriju ili popijete još koji gutljaj kafe... znači da vi spadate u ovu grupu.

Pokušajte da bar jednom radnju pred odlazak na posao odložite za kasnije i problem je rešen.

Premalo sna

Ako odlažete ustajanje i kažete "još samo pet minuta" u velikom ste problemu. Isprobajte ovaj jednostavan trik koji zaista deluje. Pokušajte samo da legnete u krevet ranije. Mnogi kažu da deluje.

Foto: Shutterstock

Teško ustajanje

Loša procena vremena

Tamo sam za pet, deset ili 15 minuta - rečenica je koju vole da izgovaraju oni koji kasne, a koja najčešće nije tačna. Kada vas neko pita koliko vam treba do posla ili do određenog dela grada, vaš odgovor bi mogao da razjasni sve. Loša procena vremena najčešći je razlog zašto kasnimo.

Zaboravnost i rastresenost

Nema ništa iritantnije od paničnog traženja ključeva, novčanika ili mobilnog sekundu pre polaska iz kuće, a još je gore kada na putu prema dogovorenom mestu shvatite kako ste nešto od toga zaboravili i morate da se vraćate po to. Sa ovim će mnogi da se slože, a razlog je vrlo jednostavan - loša priprema.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija