• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubavizdravlje/M. J.

16.05.2022

12:21

ZLATNA PRAVILA SREĆNIH PAROVA! Naučite nešto od njih!

Shutterstock

Ljubav

ZLATNA PRAVILA SREĆNIH PAROVA! Naučite nešto od njih!

Podeli vest

Grljenje i držanje za ruke služi kao potvrđivanje da ste par i tim, podsetnik da niste sami. Takođe, deo je stila ponašanja karakterističnog za partnere koji imaju srećnu vezu...

Emotivne veze same po sebi su komplekse. Svako od nas pronalazi svoj recept za srećnu i večnu ljubav, međutim, u ovom traganju nekada skrenemo sa pravog puta. Često vam se čini da je drugim parovima lepše nego vama? To je zato što su pronašli svoj recept za sreću i čvrsto ga se drže. Nije taj recept nešto nedostižno, samo se treba malo potruditi da ga i sami pronađete. Oni se drže oprobanih saveta koji i vama mogu pomoći u razvijanju veze ili braka.

Idu istovremeno na spavanje

Istraživanje jednog univerziteta u Pitsburgu pokazalo je da su u braku srećnije one žene čiji se raspored spavanja 90 odsto vremena preklapa sa suprugovim rasporedom spavanja. Žene koje su bile manje zadovoljne u braku tek u 50 odsto vremena išle su na spavanje u isto vreme kad i njihovi supruzi. Istraživanje je tokom 10 dana pratilo 46 bračnih parova i tražilo povezanost između navika spavanja i zadovoljstva u vezi. Objašnjenje može ležati u tome da pre spavanja partneri imaju veću potrebu za bliskošću i sigurnošću. Ako niste u mogućnosti da idete na spavanje u isto vreme, pokušajte tokom dana da nađete trenutke da se povežete sa partnerom, savetuju stručnjaci.

Foto: Shutterstock

Zajednički razgovor pred spavanje

Ne zapostavljaju prijatelje

Izlasci sa prijateljicama, odnosno prijateljima, jačaju ljubavnu vezu i odnos među partnerima. Ljudi sa puno prijatelja srećniji su u vezama od onih koji se u potpunosti fokusiraju samo na partnera. To je zato što partneri koji imaju prijatelje nisu toliko izolovani i zavisni jedno od drugog. Dakle, prijatelji ne "smetaju" ljubavnoj vezi, već je obogaćuju. Posesivnost je najveći problem svih parova, to nemojte zaboraviti. Gde se rodi posesivnost, ljubomora uzme danak.

Foto: Shutterstock

Na obazriv način jedno drugome saopštavate ono što mislite

Obraćaju pažnju na ton razgovora

U vezi je važno govoriti istinu, ali iskren treba biti sa normalnim tonom glasa (dakle, ne vikati) i ne biti bezobrazan. Partneri u srećnim vezama na obazriv način jedno drugome saopštavaju ono za što misle da će partneru biti možda teško čuti. Imaju obzira prema partnerovim osećajima. Formula je jednostavna - sa partnerom privatno razgovarajte istim tonom i načinom na koji razgovarate sa dobrim prijateljem u javnosti.

Ne stide se nežnosti u javnosti

Najsrećniji parovi najčešće se grle u javnosti i drže za ruke. Držanje za ruke smanjuje napetost i nivo hormona stresa kortizola. Grljenje i držanje za ruke služi kao ponovno potvrđivanje da ste par i tim, podsetnik da niste sami.

Foto: Shutterstock

Obraćajte pažnju na partnerove lepe i pažljive gestove

Obraćaju pažnju na srećne trenutke

Konstantno primećivanje svega što partner radi pogrešno može biti vrlo štetna navika za vezu, ali primećivanje dobrih stvari može pokrenuti ciklus lepih gestova od strane oba partnera. Obraćate li pažnju na partnerove lepe i pažljive gestove, rezultat toga biće da i vi zauzvrat poželite da učinite nešto lepo za njega. Takođe, na ovaj način ćete ga podstaći da češće čini lepe stvari za vas i udovoljava vam.

Posvećeni su partneru, a ne samo deci

Parovima koji fokusiraju svu energiju na decu teško je pronaći vremena koje će posvetiti partneru i pružiti mu pažnju. Zato im vreme nakon što deca odu na spavanje postaje vrlo dragoceno. Kada uveče ostanete sami, utišajte mobilni telefon i nemojte samo gledati TV. Iskoristite to vreme za maženje sa partnerom na kauču i opušteni razgovor.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maya elijah

pre 1 godinu

Pozdrav prijatelji, ovo je moje svjedočanstvo. u braku sam 5 godina i živimo zajedno 9 godina. Bili smo razvedeni 4 mjeseca. Želi otići i ne želi spasiti naš brak. Bili smo sjajan par (bar sam ja vjerovao u to) i rijetko smo se svađali. Nekoliko mjeseci prije nego što je otišao od kuće, bio je tako neaktivan i puno je spavao. Shvatila sam da ima emotivnu vezu s nekim i potvrdila sam da ga privlači. Tada je rekao da više nije zaljubljen u mene i da ne može živjeti sa mnom. Molila sam se, plakala i tako mjesecima. Stvarno mi treba pomoć i želim svog muža natrag. Surfala sam po internetu kad sam vidjela svjedočanstvo jedne žene da je dr. Alaba bio prekrasan mađioničar koji je pomogao u liječenju mioma i da je mogla natjerati vlastito dijete da se pribere kod kuće. ona je napisala njegov kontakt i ja sam ga kopirala, prvo sam sumnjala u ovaj kontakt, ali stvarno mi treba trajno rješenje za moj problem, pa mu pošaljem poruku u kojoj objašnjava svoju situaciju, rekao mi je da se pobrinem da se muž vrati ako imam da se tako ponašam kako mi je ukazao, učinila sam sve što mi je rekao, a četvrtog dana dobila sam ispriku od njega da ne zna što mu je, te večeri se vratio kući i molio se za sve njegove grijehe i budući da su naša ljubav i brak postali jači, želim se zahvaliti velikom magičaru čarolija dr. Alabi na njegovom dobrom radu i ponovnoj sreći u životu. Ako imate iste obiteljske probleme ili druge probleme, kontaktirajte dr. Alabu danas na: dralaba3000@gmail.com ili ga kontaktirajte na WhatsApp i Viber na ovaj broj:+1 (425) 477- 2744 Mogu izvesti bilo koju čaroliju za koju mislite da ja sam živo svjedočanstvo .................

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17