• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

30.05.2022

16:08

Ženi su AMPUTIRALI mali prst, nakon što se ispostavilo da je CRNA TAČKICA ispod nokta opasni RAK KOŽE!

Ljubav

Ženi su AMPUTIRALI mali prst, nakon što se ispostavilo da je CRNA TAČKICA ispod nokta opasni RAK KOŽE!

Podeli vest

Ivon Bejzil je bila ubeđena da ima mladež ispod nokta na malom, nožnom prstu, ali je istina bila mnogo surovija

Ivon Bejzil (57) iz Teksasa morala je da amputira mali prst na nozi, nakon što se ispostavilo da je "crna tačka" ispod njenog nokta zapravo rak kože.

Ivon, izvršna pomoćnica u Dalasu, mesecima je ignorisala tačku, koja nije bila veća od gumice olovke, verujući da je to mladež.

Međutim, nakon što je porastao i pedikerka je iskazala zabrinutost, odlučila je da potroši nešto preostalog novca za posetu klinici.

Tamošnji lekari su joj dijagnostikovali uznapredovali akralni lentiginozni melanom (ALM) - retku vrstu raka kože, u malom prstu na desnoj nozi i preporučili da se ukloni, pre nego što se rak proširi na druga područja gde bi mogao da bude fatalan.

Uzrok nastanka ovog raka je još uvek misterija za lekare, iako se razlikuje od drugih melanoma, jer nema veze sa izlaganjem suncu.

Govoreći o trenutku kada joj je postavljena dijagnoza, Bejzil je rekla za "Today":

Foto: pexels.com

stopala

- To me je potpuno iznenadilo. Jednostavno ga nisam konstatovala, ne mogu to dovoljno da naglasim. Moj način razmišljanja je bio da mi se to ne može dogoditi. Samo sam mislila da mi je koža dovoljno tamna i da joj sunce ne može naškoditi.

Nakon što joj je amputiran nožni prst, Bejzil je nekoliko nedelja morala da nosi specijalnu čizmu, kako bi joj pomogla da balansira dok hoda.

Zatim je prošlo nekoliko meseci, pre nego što je konačno osetila dovoljno samopouzdanja, da ponovo nosi običnu cipelu.

ALM obično počinje kao mrlja na rukama, stopalima ili ispod nokta.

S vremenom se polako povećava i raste, a može se čak proširiti i na druge delove tela.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija