• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

23.07.2022

11:32

OBAVEZNA HIDRATACIJA OVOG LETA! Nutricionistkinja otkriva KOJE 3 namirnice TREBA da koristite i zašto

Shutterstock

Ljubav

OBAVEZNA HIDRATACIJA OVOG LETA! Nutricionistkinja otkriva KOJE 3 namirnice TREBA da koristite i zašto

Podeli vest

Ukoliko želite da ovog leta budete hidrirani i puni energije, nutricionistkinja Jovana Vučelić navodi da ćete to postići pomoću lubenice, breskve i tikvica

Leto nam donosi velike vrućine, ali i razne namirnice koje će nam pomoći da se sa tim visokim toplotama i izborimo na najlakši mogući način. 

Nutricionistkinja Jovana Vučelić ističe da 80 posto tečnosti u organizmu unesemo putem napitaka, a ostalih 20 posto, pomoću hrane, kao i da je hidratacija veoma važna za nas:

- Taj značaj naročito dolazi do izražaja tokom leta, kada zbog visokih temperatura telo gubi tečnosti veoma brzo. Kako bi sprečila dehidrataciju organizma, osećaj suvoće usta, umora i pospanosti, evo koje namirnice bi trebalo da uvrstiš u svoju ishranu:

Lubenica

Lubenica sadrži 92 odsto vode. Bogata je vitaminom A, B6, C, kao i kalijumom. Lubenicom se može zadovoljiti oko 20 odsto dnevnih potreba za vitaminom C. Pomaže u regeneraciji i održavanju zdravlja mišića i kostiju.

Foto: shutetterstock

lubenica

Breskve

Breskve sadrže 89 odsto vode, kao i veliki procenat vitamina A, C i E. Bogate su brojnim vlaknima, kao i antioksidansima. Dobre su za opšte varenje, imunitet i zdraviju kožu. 

Tikvice

Tikvice sadrže 95 odsto vode. Barene tikvice bogate su brojnim mikronutrijentima i vitaminima kao što su A, C, kalijum i magnezijum. Dobre su za očni vid i jačanje imuniteta - navodi nutricionistkinja.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija