• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.08.2022

18:55

UKLONITE MASNE FLEKE SA KUHINJSKIH KRPA! Iskusne domaćice su otkrile šta treba da uradite!

Ljubav

UKLONITE MASNE FLEKE SA KUHINJSKIH KRPA! Iskusne domaćice su otkrile šta treba da uradite!

Podeli vest

Mnoge domaćice se pitaju kako da uklone masne fleke sa kuhinjskih krpa. Treba obratiti pažnju ne samo na savremena sredstva za izbeljvanje, nego i na testirana vremenom, domaća sredstva.

Isprobajte metode starijih generacija!

SO

Napunite u lavor prohladnu vodu i posolite je. Na 5 litara vode stavite 5 supenih kasika soli. Promešajte i bacite u njega svoje prljave krpe. Aku su jako prljave – neka prenoće, ako nisu, dovoljno je sat-dva vremena. Posle ih operite na uobičajeni način. Kao rezultat, krpe će biti još čistije, nego posle otkuvavanja sa dodatkom izbeljivača.

Foto: Shutterstock

So

SODA BIKARBONA

Soda je takođe dobar pomoćnik u otklanjanju masnih fleka sa kuhinjskih krpa. Možete pripremiti rastvor tople vode sa dodatkom sode, a možete i iskuvati krpe u ovom rastvoru (5 kašika na 5 litara vode). Čak i ako fleke ostanu, one će nestati posle poslednjeg pranja u veš mašini nakon iskuvavanja.

DETERDŽENT ZA SUDOVE

Na sličan način kuninjske krpe potapaju se i sa deterdžentom za sudove. Uzmite malo sredstva za pranje sudova, stavite u toplu vodu i potopite prljave suve krpe u tom rastvoru na 15-20 minuta. Nakon toga ih  slobodno operite  praškom u veš mašini na uobičajeni način. Na ovaj način efikasno se eliminišu masne fleka sa kuhinjskih krpa.

Foto: Pexels

SIRĆE

Ako se na vašim krpama pojavila  buđ,  treba ih  oprati na uobičajeni način, ali posle toga isprati u rastvoru vode i sirćeta. Ne brinite za boju, sirće je bezopasno. Naravno, ako ne ostavljate na duže vreme krpe  ovom rastvoru.

BONUS VIDEO:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija