• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

07.12.2022

12:41

OVIH 5 STVARI treba da radite u TRUDNOĆI, ako želite da imate jaku i zdravu KOSU!

Ljubav

OVIH 5 STVARI treba da radite u TRUDNOĆI, ako želite da imate jaku i zdravu KOSU!

Podeli vest

Doktorka Gorana Epštajn otkrila je da će vam vežbanje u trudnoći, dobar odmor, uzimanje vitamina i još nekoliko stvari, pomoći da imate negovanu kosu

Kada je reč o kosi, plastični hirurg, doktorka Gorana Epštajn, objasnila je svojim pratiocima da bi trudnoća trebalo da bude period kada i vaša kosa buja.

Takođe je objasnila da postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako bi vi, vaša beba, ali i vaša kosa, bili što zdraviji:

- Trudnoća je predivan period za kosu. Trebalo bi biti i za vas i za vašu bebu.

Imajte na umu da u vama raste jedinstveno ljudsko biće devet meseci i tu počinje vaša uloga majke. Iako je glavna promena koju mnoge trudnice u trudnoći načine to da prestanu da jedu suši (zbog štetne žive koja se nalazi u morskom psu, sabljarki, ribi list, kraljevskoj skuši), postoji mnogo drugih stvari koje možete učiniti - kaže doktorka i otkriva koje su to stvari:
 

1. Vežbajte.

Ako je vaša trudnoća bez komplikacija, nema razloga da ne vežbate. Osećaćete se bolje, izbacićete toksine, podići nivo serotonina, a i beba će uživati ​​u pokretima. Joga je apsolutno veličanstvena za trudnice, samo oprezno s uvijanjima. Ne izbegavajte intimne odnose.
 

2. Uklonite mobilni i druge elektronske uređaje dalje od stomaka.

Ne mogu dovoljno naglasiti koliko su ti uređaji štetni za razvoj bebe. Kad vidim trudnicu koja drži mobilni telefon preko svog stomaka, uvek priđem i ukažem joj da prestane. Povremeni selfi je u redu, dok je telefon u "airplane mode"-u.
 

Foto: Shutterstock

trudnica

3. Nemojte raditi.

Odmarajte. Uživajte u svom telu. Obavljate najčudesniji i najvažniji posao - svake minute gradite bebine ćelije i organe.

4. Uzimajte vitamine.

Razmislite o uzimanju 5-metiltetrahidrofolata (5-MTHF) umesto folata. Folna kiselina je sintetička verzija folata i da bi folna kiselina postala aktivni oblik folata, 5-MTHF, mora proći kroz nekoliko molekularnih reakcija u jetri, tako da sve što prekida ključne enzime u njenom metabolizmu takođe može dovesti do smanjene bioraspoloživosti. U slučaju genetskog polimorfizma MTHFR, suplementacija 5-MTHF je bolja, jer zaobilazi puteve koji zahtevaju ovaj enzim.

Korišćenje 5-MTHF takođe sprečava potencijalne negativne efekte nepretvorene folne kiseline u perifernoj cirkulaciji, čime se smanjuje citotoksičnost prirodnih ćelija ubica (NK), što utiče na imunološki sistem i može povećati rizik i težinu infekcija. Posavetujte se sa svojim ginekologom o tome.

5. Kozmetički proizvodi

Nemojte koristiti kozmetičke proizvode koji sadrže endokrine disruptore, posebno parabene, ftalate, sulfate, toluene, fluoride, PFAS, plastiku, parfeme, UV filtere, triklosane, aluminijum itd. Oni su povezani da urođenim manama, tumorima, negativnim efektima na reproduktivni sistem, dijabetes i drugo. Nemojte farbati kosu. Čitajte deklaracije proizvoda.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija