• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.I.

08.01.2023

17:00

DETOKS ISHRANA POSLE PRAZNIKA! Naš nutricionista Mirković objašnjava zašto je važno da sklonite OSTATKE hrane

Pixabay

Ljubav

DETOKS ISHRANA POSLE PRAZNIKA! Naš nutricionista Mirković objašnjava zašto je važno da sklonite OSTATKE hrane

Podeli vest

Praznici su period godine kada volimo da se opuštamo, ali i uživamo u hrani i piću. Nutricionista Branka Mirković govorila je za Informer.rs kako da sprovedete detoksikaciju i napravite promene u ishrani

 - Napravite atmosferu kao da ste u dobrom spa centru i lakše I bolje ćete proći detoksikaciju, odnosno povratićete se u dobro radno stanje, relaksirani i opušteni- objašnjava nutricioista Branka.

Foto: Printscreen You Tube TVDR

Branka Mitrović nutricionista

Važno je napraviti neke promene u ishrani ali isto tako i u okruženju.

1. Očistite frižider i ostave od jake, masne i nezdrave hrane i alkoholnih pića, industriskih sokova, i kola, pića, kao i raznih slanih Ii slatkih grickalica

2. Nabavite zdravu i ukusnu hranu u kući i radnom okruženju. Običaji da se jedu ostatci razne hrane nisu preporučljivi. Zamrznite viškove hrane, a ostalo sklonite iz vidokruga. Napravite dosta zdravih salata od povrcća, voće, jogurta, kefira…

Foto: Shutterstock

Detoks

3. Važno je da se vratite fizičkoj aktivnosti. Nema opravdanja, ustajanje, vežbanje, tuširanje i kratka šetnja do posla, barem jedan deo. Nije neophodno da idete do teretane, istežite se, pustite muziku i krecite što više.

4. Doručkujte u određeno vreme, jer nije dobro da budete jako gladni i pojedete neko pecivo ili grickalicu. Teško je odoleti iskušenju kada ste jako gladni…

5. Supe od povrća ili nemasnog mesa i povrća su odlične da se zasitite i unesete malo kalorija, posebno tople supe od povrća smiruju osećaj gladi. Bićete siti i zadovoljni, a unećete manje kalorija.

Foto: Shutterstock

6. San je bitan i spavajte najmanje sedam do osam sati noću. Najvažnije je da ne legnete kasno. Napravite atmosferu za miran san. Poremećaji sna i spavanja su česti uzrok povećane težine.

7. Izbegavajte ljude koji se prejedaju Ii stalno pričaju o nezdravoj hrani i načinu i stilu života. Samo gubite energiju čak iako želite da ih promenite.

8. Napravite nove dnevne rutine i navike, malo po malo i rezultat je osiguran. Osećaćete se bolje, imati više energije i biti pozitivniji I produktivniji.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija