• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2023

09:06

MASNA KOŽA, VIŠAK KILOGRAMA I GUBITAK KOSE SU ZNAKOVI OVE BOLESTII! Imala je menstruciju 83 dana, a onda je završila u Hitnoj

Shutterstock

Ljubav

MASNA KOŽA, VIŠAK KILOGRAMA I GUBITAK KOSE SU ZNAKOVI OVE BOLESTII! Imala je menstruciju 83 dana, a onda je završila u Hitnoj

Podeli vest

Roni Mai iz Severne Karoline imala je menstrualni ciklus koji je trajao čak 83 dana, a zbog teškog stanja morali su da joj daju transfuziju krvi

Roni je imala krvarenje koje je trajalo 83 dana, a onda je završila u Hitnoj pomoći, a lekari nisu mogli da veruju u ono što čuju. 

- Da li si sigurna da imaš krvarenje onoliko koliko kažeš? - upitao ju je doktor u Hitnoj pomoći.

Sindrom policističnih jajnika

Roni je oduvek imala obilne menstrualne cikluse, ali je 2018. godine ustala od stola i videla da stoji u lokvi krvi. Njoj je 2015. godine dijagnostikovan sindrom policističnih jajnika, od kojeg u proseku pati jedna od osam žena, prenosi Daily Mail.

Većina žena ima menstrualni ciklus koji traje između dva i sedam dana, najčešće pet. Menstuacija je mesečno guljenje materice koje je izazvano porastom i padom hornmona.

Foto: Pixabay

Simptomi policističnih jajnika

Neredovne menstruacije u kojima se ne osolobađa jajna ćerlija može da onemogući ženama da zatrudne. 

Višak androgena, odnosno muških hormona mogu da izazovu simptome kao što su dlake na licu ili telu

Povećanje telesne težina usled viška muških polnih hormona. Obično u gornjem delu tel

Gubitak kose

Masnak koža ili akne

Kod sindroma policističnih jajnika, sluzokoža materice se toliko deblja da izaziva teške i duge menstrualne cikluse.

Transfuzija krvi i anemija

Roni je pokušavala da zaustavi krvarenje na razne načine ali nije uspela. 

 -  Duboko su sebi sam znala da nešto nije u redu - ispričala je ona. 

Roni je dva puta tražila pomoć od lekara, a onda su je kolima Hitne pomoći odvezli u Urgentni centar.  Zbog navedenog stanja Roni je imala napade panike, pad pritiska i ubrzan rad srca. Postala je anemična, pa su joj dali transfuziju krvi.

- Nikada nisam imala ovakav menstrualni ciklus, ali verujem da mi je zalaganje za sebe spasilo život - dodala je ona.

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija