• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

14.01.2023

14:00

6 NAMIRNICA KOJE IMAJU NAJVIŠE KALIJUMA! Ovaj važan mineral se nalazi u hrani koju svi vole!

Ljubav

6 NAMIRNICA KOJE IMAJU NAJVIŠE KALIJUMA! Ovaj važan mineral se nalazi u hrani koju svi vole!

Podeli vest

Nutricionistkinja Nataša Đukić, otkrila je da namirnice poput banane, batata, lososa i još nekoliko drugih imaju najviše kalijuma

 

Mnogi ljudi pate od manjka kalijuma, osećajući simptome za koje su mislili da su samo posledica stresa i svakodnevnog umora.

Međutim, ovaj manjak je nadoknadiv kroz ishranu, o čemu je govorila nutricionistkinja Nataša Đukić:

Foto: Shutterstock

banane

- Kalijum je jedna od najvažnijih hranljivih materija, jer igra ključnu ulogu u jačanju mišića, nervnih funkcija i zdravlju srca.

Ako ne unosite preporučenu dozu od 4.700 mg dnevno, mogu se javiti umor, grčevi u mišićima i napadi nesvestice.

Verovatno ste čuli da su banane dobar izvor kalijuma, što je tačno. Ova ukusna voćka je odličan izbor ako želite da unesete kalijum, jer banana srednje veličine sadrži oko 422 miligrama ove važne materije - navodi nutricionistkinja i otkriva koje su još namirnice izuzetno bogate kalijumom:

  • Beli pasulj
  • Batat
  • Avokado
  • Losos
  • Krompir
  • Banane

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija