• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

18.02.2023

13:30

KAKAV JE VAŠ ODNOS PREMA JELU? Ovo su znaci da ipak imate poremećaj u ishrani!

Pixabay

Ljubav

KAKAV JE VAŠ ODNOS PREMA JELU? Ovo su znaci da ipak imate poremećaj u ishrani!

Podeli vest

Nutricionistkinja Nataša Đukić otkriva koji znaci ukazuju na pogrešan odnos prema hrani.

Kada se radi o ishrani, na žalost, pojedini ljudi imaju problem kojeg ili nisu svesni ili odbijaju da ga prepoznaju i prihvate.

Postoji nekoliko stvari koje će vam jasno pokazati da treba da poradite na svom odnosu prema hrani. 

- Iako je tačan uzrok poremećaja u ishrani često nepoznat, veruje se da se oni razvijaju iz kombinacije bioloških, psiholoških i sociokulturnih faktora.

Svi ovi poremećaji utiču negativno na fizičko i psihičko zdravlje i bez pomoći stručnjaka ,teško ih je izlečiti. Mnogi od njih su "nevidljivi" za okolinu i porodicu obolelog, što dodatno povećava rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema - navodi nutricionistkinja Nataša Đukić i dodaje:

Foto: Shutterstock

hrana

- Svaki poremećaj ishrane ima svoj skup simptoma i nuspojava – ovo su samo neki od njih:

  • Opsednuti ste brojanjem kalorija
  • Nezadovoljni ste svojim izgledom
  • Anksiozni ste kada jedete van kuće
  • Imate veoma striktan plan ishrane
  • Izbegavate određene grupe namirnica
  • Krijete hranu ili jedete krišom



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija