• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

09.03.2023

10:50

7 NAMIRNICA KOJE ČUVAJU LEPOTU! Uz njih je čista i negovana koža zagarantovana!

Shutterstock

Ljubav

7 NAMIRNICA KOJE ČUVAJU LEPOTU! Uz njih je čista i negovana koža zagarantovana!

Podeli vest

Avokado, mango i bobičasto voće su samo neke od namirnica koje će vam pomoći da sačuvate lepotu.

Kada je ishrana u pitanju, mnogi je povezuju isključivo sa fizičkim izgledom i kilogramima, međutim, namirnice koje unosimo mogu uticati na mnogo više stvari.

Detaljnije o ovome je govorila nutricionistkinja Nataša Đukić:

- Svi smo čuli za izreku "zdravlje na usta ulazi", ali malo ko od nas shvata da ishrana ima presudan značaj i za našu lepotu, a naročito za izgled kože.

Izgled kože lica je odraz našeg zdravlja, a ukoliko često konzumiramo nezdrave namirnice koža će nam izgledati umorno i suvo, a moguća je i pojava bubuljica i mitesera - navodi nutricionistkinja i predstavlja namirnice koje će vam pomoći u očuvanju lepote:

  • Avokado
  • Mango
  • Bobičasto voće
  • Zeleno lisnato povrće
  • Bademi
  • Zeleni čaj
  • Maslinovo ulje

Sve ove namirnice bi trebalo da uvrstite u ishranu, ali neke od njih takođe možete iskoristiti u vidu maski za lice.

Foto: Shutterstock

avokado

Sve što vam treba su:

  • 3 kriške zrelog avokada
  • 5 kapi bademovog ulja

Priprema:

Stavite oljušteni i isečeni avokado u posudu i viljuškom zgnječite pulpu, tako da poprimi kremastu konzistenciju. Dodajte bademovo ulje i dobro promešajte da se sastojci prožmu i dobijete vrlo kremastu smesu.

Dobijenu kremu možete naneti na područje oko očiju uz pomoć četkice koja omogućuje dobro razmazivanje proizvoda. Nakon što ostavite da deluje 5-10 minuta, uklonite toplom vodom.

Ukoliko imate neiskorišćeni višak, možete ga držati u frižideru, nekoliko dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija