• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

18.03.2023

19:34

DOKTORKA UPOZORAVA NA OPASAN TREND! Za "leptir usnama" su poludele poznate dame, a evo zašto da ga izbegavate! (FOTO)

Instagram/katieprice

Ljubav

DOKTORKA UPOZORAVA NA OPASAN TREND! Za "leptir usnama" su poludele poznate dame, a evo zašto da ga izbegavate! (FOTO)

Podeli vest

Doktorka Dipa Panč ističe da ne postoji način da se zna kako će ove uzne izgledati za nekoliko nedelja.

Novi trend kojem su podlegle poznate dame poput Kejti Prajs i Loren Gudžer popularno se naziva "leptir usne", a podrazumeva uvećavanje usana tako da podsećaju na oblik leptira, tj. njegova krila.

Govoreći za TheSun, doktorka estetske medicine dr Dipa Panč rekla je da to nije tretman koji će preporučiti svojim pacijentima.

- Trend "leptir usana" je opasan trend. To uključuje rastvaranje i ponovno punjenje usana istog dana, dok se nanosi hirurška traka. Naučno, nema smisla ovo raditi - rekla je ona.

To je zato što enzim koji se koristi za rastvaranje punjenja, izaziva oticanje tkiva i upalu.

Ovo nisu idealni uslovi za ubrizgavanje filera, jer narušavaju prirodnu anatomiju pregrade za usne.

- Efekti enzima za rastvaranje takođe se nastavljaju 72 sata nakon injekcije (a možda i duže) i nema sigurnosti koliko će se proširiti, tako da rezultati nisu predvidljivi. Hirurška traka to definitivno neće zaustaviti. Ne postoji način da se zna kako će ove usne izgledati za nekoliko nedelja - dodala je dr Panč.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie Price (@katieprice)

Slavne osobe koje su imale tretmane, podelile su svoje rezultate na društvenim mrežama, a dr Panč ističe da bi to moglo da podstakne druge da se odluče za ovu intervenciju.

Ona je takođe dodala da je važno biti svestan rizika ove procedure:

- Važno je napomenuti da enzim za rastvaranje, ne samo da će rastvoriti punjenje, već može i uništiti vašu prirodnu hijaluronsku kiselinu, što očigledno nije poželjno, jer je ključni molekul uključen u vlagu kože. Pored toga, efekti upotrebe trake za držanje ovog punjenja na mestu su potpuno uzaludni, da ne spominjemo potpuno nehigijenski i tako značajno povećavaju rizik od razvoja infekcije. Sa tako velikim količinama filera koji se ubrizgavaju i narušavaju delikatnu arhitekturu usana, neizbežno je da će ovaj filer migrirati, stvarajući izgled "patke" - rekla je ona.

Doktorka je dodala da svojim pacijentima neće nuditi ovu proceduru ni u kom obliku.

- Sigurna sam da nijedan renomirani lekar neće ponuditi ovaj tretman.

Međutim, sudeći po društvenim mrežama, ovaj trend je već uzeo maha.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17