• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav/Zdravlje/J.M.

19.03.2023

15:27

6 STVARI koje OTKRIVAJU ODLIČNE LJUBAVNIKE, da li ste među njima?

Shutterstock

Ljubav

6 STVARI koje OTKRIVAJU ODLIČNE LJUBAVNIKE, da li ste među njima?

Podeli vest

Kod vođenja ljubavi s novim partnerom potrebno je neko vreme da se oboje usklade, a siguran put ka užitku je komunikacija u krevetu...

Lista poželjnih osobina koje žene očekuju od novih partnera jeste duga, ali veliki deo se odnosi na vođenje ljubavi, tvrdi Trejsi Koks, ljubavni terapeut i autor brojnih knjiga s temom muško-ženskih odnosa.

Zahvaljujući bogatom iskustvu s pacijentkinjama Koksova je uočila šest osnovnih vrlina koje bi idealan ljubavnik trebalo da ima, a koje dolaze do izražaja već pri prvom intimnom odnosu.

1. Ne beži od oralnog zadovoljstva

Muškarac koji izbegava oralno vođenje ljubavi nepoželjan je partner, jer za veliki broj žena to predstavlja način da postignu vrhunac, kaže Koksova. Iako se tehnike ove vrste akcije mogu popraviti, ako ga partner odbija, time lišava ženu brojnih užitaka.

Foto: Shutterstock

Već pri prvom intimnom odnosu osnovne vrline dolaze do izražaja

Iako se odličan doživljaj u krevetu ne svodi samo na vrhunac, oralna akcija nije samo put kojim se on postiže, već često i način na koji muškarac pokazuje ženi da je u potpunosti prihvata i želi i da mu ništa na njenom telu nije odbojno.

2. Sluša uputstva, nije uvređen

Kod vođenja ljubavi s novim partnerom potrebno je neko vreme da se oboje usklade, a siguran put ka užitku je komunikacija u krevetu. Kako je na muškarcima često veći pritisak i "krivica" za dobru ili lošu izvedbu, njihov ego u krevetu je mnogo jači nego kod žena. Muškarac koji se uvredi zbog sugestija kao što su "sporije", "brže", "niže", nije "materijal" za dobrog ljubavnika, prenosi 24 sata.

- Nesigurni muškarci koji su pritom i odbrambeno nastrojeni nisu partneri koji žele da uče, a žena će zbog toga biti više skoncentrisana na to da ga ne uvredi, pa će na kraju zbog toga i glumiti vrhunac - kaže Koksova.

3. Ne hvali se da je najbolji svetski ljubavnik

Želja da zadivimo partnera svojstvena je i muškarcima i ženama, ali muškarci često imaju potrebu da se dokazuju pominjanjem bogatog intimnog iskustva ili jedinstvene tehnike i umeća.

- Takav postaupak može samo da odbije jer deluje nadobudno, a nekada i do te mere povećava očekivanja kod žene da ih je vrlo teško ispuniti - naglašava Trejsi Koks.

4. Ne misli samo na svoj vrhunac

Budući da je ženama uglavnom teže da postignu vrhunac nego muškarcima, nepisano je pravilo da muškarac treba nju da sačeka, a zatim da se posveti svom užitku.

Foto: Shutterstock

Muškarac koji se uvredi zbog sugestija nije "materijal" za dobrog ljubavnika

Muškarac koji ni na samom početku odnosa neće da posveti pažnju ženi i njenom vrhuncu retko će dobiti priliku za "iskupljenje".

5. Daje iskrene komplimente

Ne daje isprazne komplimente. Iskreni i jednostavni komplimenti o njenoj ličnosti i izgledu pokazatelj su da je zaista zainteresovan.

6. Ne povlači se emocionalno

Nekad jeste teško pravilno se postaviti posle vođenja ljubavi s novim partnerom, ali naprasni odlazak, ustajanje iz kreveta i zbunjenost nikako nisu ponašanje koje će žene ceniti.

- Ako ne znate kako bi trebalo da se ponašate, bolje je da to iskreno kažete, a ne da bežite glavom bez obzira. Najvažnije je biti što prirodniji, pa nije dobro ni insistirati na milovanju ili velikim ljubavnim izjavama. Pozovite partnera da nešto zajedno pojedete, na primer - savetuje Trejsi Koks.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija