• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.04.2023

16:06

SVAKO JUTRO KROFNA, ZAKOLJI SVOJU KOZU... Bizarne i nezdrave navike u ishrani milijardera!

Reuters

Ljubav

SVAKO JUTRO KROFNA, ZAKOLJI SVOJU KOZU... Bizarne i nezdrave navike u ishrani milijardera!

Podeli vest

Brojni tehnološki milijarderi su otkrili svoje navike u ishrani, koje su ponekad neobične i nezdrave...

Samo zato što su milijarderi i imaju novca da plate skupe lične kuvare ili vrhunske zdrave specijalitete, ne znači da se pridržavaju ishrane koja je dobra za njih. Dok neki od najbogatijih ljudi na svetu eksperimentišu sa najnovijim trendovima, poput paleo dijete i veganstva, postoje i oni koji uživaju da jedu čokoladice za doručak ili danima potpuno preskaču obroke. 

Ričard Brenson pije 20 šolja čaja dnevno

- Nisam siguran kako bih preživeo bez engleskog jutarnjeg čaja (vrsta čaja, prim.aut) - izjavio Ričard Brenson, osnivač Virdžin grupe za Dejli mejl 2016.

Brenson započinje svoj dan voćnom salatom i porcijom muslija. Povremeno, umesto toga jede kiper, ribu nalik haringi. 

 

 

Milijarder živi na svom privatnom karipskom ostrvu, a dani su mu ispunjeni vežbanjem, druženjem sa porodicom i poslovnim sastancima, koje rado zakazuje "u vreme ručka" kako bi "popravio raspoloženje", izjavio je 2017.  

Tokom večere voli da bude u većem društvu gde se "razmenjuju priče i rađaju ideje". Osnivač Virdžina ide na spavanje oko 23 sata i spava oko šest sati. 

Džef Bezos, hobotnica za doručak 

Partnerka direktora Amazona Džefa Bezosa, Loren Sančez, rekla je nedavno da Bezos pravi palačinke svake nedelje ujutru.

- On svaki put baci oko na kuvar Beti Kroker, a ja mu kažem: 'OK, ti si najpametniji čovek na svetu, zašto do sada nisi zapamtio recept?' - rekla je Sančezova za The Vall Street Journal.

Bivša voditeljka je dodala da je Bezos takođe "izuzetno posvećen svojim vežbama" sa ličnim trenerom Vesom Okersonom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

 

Kada ne jede palačinke, njegov izbor za doručak može da bude prilično ekscentričan.

Na sastanku 2014. sa malom kompanijom za e-trgovinu koju je Amazon na kraju kupio, Bezos je naručio hobotnicu sa krompirom, slaninom, jogurtom sa mladim belim lukom i poširanim jajetom, prema pisanju D Magazina.

- Ti si hobotnica koju ću da pojedem za doručak - navodno je rekao Bezos. - Kada pogledam jelovnik, ti si nešto što ne razumem, ono što nikada nisam jeo. Moram te pojesti za doručak. 

Bil Gejts kokakoličar 

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts je više prizeman, ali toliko voli dijetalnu kolu da pije tri ili četiri limenke dnevno.

- Sve te limenke kad se zbroje čine nešto oko 35 funti (oko 16 kilograma) aluminijuma godišnje - napisao je Gejts 2014. Ranije ove godine, šef kuhinje sa Mišelin zvezdom Džordi Kruz rekao je da je Gejts jednom rezervisao ceo restoran na dva dana i da je naručio samo dijetalnu kolu.

Gejtsove navike u ishrani nisu mnogo bolje od drugih milijardera. Osnivač Majkrosofta je rekao da jede kakao musli za doručak, iako je njegova bivša supruga Melinda Gejtes tvrdila da on često preskače obroke.

 

 

Takođe očigledno voli čizburgere, jer je 2016. na pitanje o njegovom omiljenom sendviču odgovorio:

- Čizburger, čizburger, čizburger. 

U dokumentarnoj Netfliks seriji "Unutar Bilovog mozga" Gejts je govorio o svojoj naklonosti prema napitku u prahu, tangu (nešto poput cedevite, prim.aut).

- Kupio bih flašicu tanga, što je narandžasto zašećereno piće koje su astronauti nosili na Mesec, kao što znate. Umesto da idem na obrok, samo bih sipao narandžasti tango na ruku i lizao dok sam bio zauzet poslom - rekao je Gejts u dokumentarcu.

Stiv Džobs, šargarepa i jabuka

Suosnivač Epla Stiv Džobs je bio vegan, a ponekad bi jeo samo jednu ili dve namirnice u isto vreme, i to nedeljama, sudeći prema biografiji Voltera Ajzaksona.

U jednom trenutku, njegova ishrana bila je isključivo bazirana na šargarepi i jabukama. Takođe je jedno vreme bio "frutarijanac" i jeo je samo voće, povrće, orašaste plodove, semenke i žitarice, stoji u knjizi.

Džobs je ispričao Ajzaksonu da se odrekao mesa kada je bio brucoš na Rid koledžu, a kasnije se odrekao i žitarica i mleka.

Zanimljivo je da je sosnivač Epla smatrao da je njegova veganska ishrana zaslužna za to što ne emituje bilo kakav telesni miris. Verovao je da kao rezultat toga ne mora da nosi dezodorans ili da se tušira ​​redovno, stoji u Ajzaksonovoj knjizi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Croyant (@croyant_tech)

 

Džobs bi ponekad postio nekoliko dana, što bi, kako je pričao, izazivalo osećaj euforije.

Godine 2003, kada mu je dijagnostikovan rak pankreasa, pokušao je da se izleči kroz ishranu, pijući dosta sokova od voća, kao i od šargarepe.

Pet godina kasnije, ponovo je uveo ribu i druge proteine u svoju ishranu, nakon što mu je uklonjen deo pankreasa. Međutim, do svoje smrti 2011. godine, bio je na uglavnom tečnoj dijeti.

Ilon Mask po krofnu svakog jutra

- Da postoji način na koji bih mogao da ne jedem, kako bih mogao više da radim, ne bih jeo - izjavio je direktor Tesle i veliki ljubitelj slatkiša Ilon Mask u biografiji Ešli Vens.

Mask je u prošlosti preskakao doručak ili jeo čokoladicu mars ili krofnu za početak dana.

- Pokušavam da smanjim slatkiše i trebalo bi da jedem omlet i popijem kafu - rekao je Mask 2017. za Entrepreneur.

Ali izgleda da nije mnogo poradio na svojim lošim navikama. Milijarder je prošlog meseca na Tviteru izjavio da svako jutro pojede po krofnu.

- Radije bih jeo ukusnu hranu i živeo kraće - rekao je voditelju Džou Roganu 2020.

Ručak mu je jednako manjkav obrok kao doručak. Milijarder je otkrio da šta god da mu njegov pomoćnik donese tokom sastanaka, on će to "progutati za pet minuta“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Official (@elonrmuskk)

 

Umesto toga, fokusira na večeru, koju često "krade" od posla. Njegova omiljena kuhinja je francuska, a izjavio je i da voli roštilj.

Plus kola piće 

Baš kao i Gejts, čini se da je Mask obožavatelj dijetalne kole. Prošle godine na Tviteru je objavio fotografiju onoga za šta tvrdi da je njegov noćni ormarić. Na slici su bile četiri limenke dijetalne kole bez kofeina. 

Svoju ljubav prema ovom napitku izjavio je nekoliko puta. Godine 2007. je rekao da je u jednom trenutku pio osam limenki dnevno.

- Toliko sam se izbezumio da sam ozbiljno počeo da se osećam kao da gubim periferni vid - otkrio je Mask i dodao da je od tada počeo da nudi dijetnu kolu bez kofeina u svojim zaposlenima.

Godine 2022. tvitovao je da ga nije briga da li će mu dijetalna kola "smanjiti očekivani životni vek".

Mark Zakerberg, sam svoj mesar  

Izvršni direktor Mete Mark Zakerberg je 2011. godine postavio sebi "lični izazov" da jede samo meso životinja koje je sam ubio.

Cilj je najavio u objavi na Fejsbuku, a njegova ishrana "ubi šta jedeš" uključivala je koze, svinje, kokoške i jastoge.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

 

Zakerberg se nije libio da hranu koju je ubio podeli sa prijateljima i gostima. Jednom je ugostio suosnivača Tvitera Džeka Dorsija i počastio ga kozom koju je ubio, izjavio je Dorsi za Rolling Stone.

- Sećam se da je koza bila servirana hladna, pa sam se za večeru držao salate - otkrio je Dorsi. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija