• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.05.2023

17:31

KIVI VRAĆA KOŽI SJAJ! Pripremite se za sunčane dane

Shutterstock

Ljubav

KIVI VRAĆA KOŽI SJAJ! Pripremite se za sunčane dane

Podeli vest

Prvi korak u pripremi kože za sunce je piling. On će ukloniti mrtve ćelije sa kože, ujednačiti ten i učiniti da bolje upija hranljive sastojke

U periodu pred intenzivnije izlaganje sucu koži je potrebna posebna nega. Ne zbog toga što ste je zapustili, već zato što je bila izložena raznim štetnim faktorima tokom hladnijeg intervala godine, što kao rezultat može imati opuštenu, umornu kožu. Ipak, uz samo malo truda lice i telo mogu da povrate svežinu, zategnutost i blistav izgled.

Piling

Prvi korak u pripremi kože za sunce je piling. On će ukloniti mrtve ćelije sa kože, ujednačiti ten i učiniti da bolje upija hranljive sastojke koji se nalaze u kremama i maskama. Takođe će je ojačati i podstaći bolju mikrocirkulaciju.

Jednostavan piling možete napraviti od smeđeg šećera i maslinovog ulja - pomešajte pola šolje šećera i četvrtinu ulja, stavite u teglu i koristite po jednu kašiku ovog pilinga dok se kupate. Videćete kako vam koža postaje meka i glatka, a po želji u smesu možete dodati par kapi svog omiljenog esencijalnog ulja.

Foto: Shutterstock

Prirodni preparati za negu 

Kupka od đumbira

Jedite više voća i pijte zdrave smutije ili sokove koji će poboljšati izgled vaše kože i ujedno je hidrirati iznutra. Dobar način da je "probudite" je da u kupku dodate morsku so bogatu mineralima. Dovoljno je da u kadu tople vode stavite jednu do dve šake soli i potapate se oko 20 minuta. Kupka će smanjiti bolove, pojačaće cirkulaciju i povećati energiju.
Đumbir, osim u borbi protiv mučnine, može da se koristi i u kupkama. On podstiče znojenje i ubrzava izbacivanje toksina iz organizma. Može da se narenda svež u kupku ili da se koristi mleveni.

 

Nežniju masku za lice možete napraviti od dve kašike kukuruznog brašna i belanceta. Pomešajte sastojke i kružnim pokretima nanosite na lice. Kad se maska osuši, isperite je ponovo kružnim pokretima kako biste podstakli cirkulaciju i uklonili mrtve ćelije.

Maske

Za regeneraciju kože koristite maske dva puta nedeljno. Najbolje su one koje osvežavaju, koje koži daju energiju i hrane je, čineći je mekom i blistavom.

Banana u kombinaciji sa medom pegla bore, a idealna je i za suvu kožu. Zgnječite bananu i pomešajte je sa kašičicom meda, bademovog ulja, sokom od grejpfruta ili pomorandže i dodajte malo ovsenog brašna, toliko da se maska zgusne da može lepo da se namaže. Zatim je nanesite na lice i držite oko 45 minuta, a potom isperite mlakom, pa hladnom vodom.

Probajte i masku od kivija, koja koži vraća prirodni sjaj. U činiji izgnječite kivi i dodajte dve kašičice jogurta, kašičicu meda i maslinovog ulja. Umasirajte smesu na lice, vrat i dekolte i držite 20 minuta.

Foto: Shutterstock

Nemojte zaboraviti na negu stopala

Stopala

Zimi, nažalost, lako zaboravljamo na negu stopala. Kako biste omekšali grubu kožu, uronite stopala u kupku od morske soli i sode bikarbone (po kašičicu). Morsku so možete iskoristiti i za piling. Pomešajte pola šolje ove soli sa sokom od pola limuna i kašikom maslinovog ulja. Ukoliko budete imali poteškoća sa uklanjanjem viška sa grubljih delova stopala, koristite turpiju. Na kraju utrljajte kremu koja sadrži 20 odsto uree kako bi vaša stopala bila glatka, mekana i spremna za sandale.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija