• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

13.05.2023

14:55

4 DIJETE SA KOJIMA GUBITE ZDRAVLJE, A NE KILOGRAME! Veoma su popularne, ali i opasne po vaš orgranizam!

Shutterstock

Ljubav

4 DIJETE SA KOJIMA GUBITE ZDRAVLJE, A NE KILOGRAME! Veoma su popularne, ali i opasne po vaš orgranizam!

Podeli vest

Nutricionistkinja Jovana Čanak otkriva da vam limun, suva dijeta i još par njih, mogu ozbiljno narušiti zdravlje.

Mnogi ljudi žele da brzo izgube kilograme i dođu do neke željene kilaže i izgleda. Međutim, često se dešava da se odluče da do toga dođu na brz, ali ujedno i opasan način.

Takođe, ne samo da ćete ovim brzim dijetama izgubiti kilograme i narušiti zdravlje, neće proći mnogo vremena, a kilaža će vam se vratiti na staro, ako ne i dodatno povećati.

Nutricionistkinja Jovana Čanak podelila je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama četiri najopasnije dijete, koje nikada ne treba da primenjujete:

Limun dijeta

Traje 10-14 dana i za to vreme se pije 8-12 čaša limunade dnevno, a dozvoljeni su i salata, voda i zeleni čaj.

Tečna dijeta

Slična je kao limun dijeta, pije se i jede samo tečna hrana - supe, čajevi, sokovi, mleko...

Foto: Shutterstock

dijeta

Suva dijeta

Traje 5 dana i za to vreme se ne konzumira ništa tečno, osim dve čaše vode dnevno. Dozvoljena su samo dva obroka od po 500 kalorija.

Proteinska dijeta

Bazirana je na mesu, pa je i popularna, ali kako je svako favorizovanje jedne grupe namirnica opasno, tako je i gomilanje proteina, jer menja crevnu floru i u telo se unosi previše zasićenih masti.

- Na žalost, ovakve dijete su danas masovne u primeni i nakon dužeg vremenskog perioda mogu trajno oštetiti vaše zdravlje. Brzo ćete izgubiti kilograme, ali ćete ih još brže i vratiti. Postignuti rezultati su diskutabilni. Recimo, tečna dijeta podstiče mokrenje, pa ćete za 14 dana, koliko traje, izgubiti dosta vode i vaga će pokazati da ste "smršali", ali masnoća će ostati tamo gde je i bila - ističe nutricionistkinja i savetuje da nikako ne primenjujete ove dijete.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija