• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

03.12.2018

15:48

SAD NAM JE SVE JASNO: Želja za čokoladom je zapravo manjak magnezijuma!

Ljubav

SAD NAM JE SVE JASNO: Želja za čokoladom je zapravo manjak magnezijuma!

Podeli vest

Ako niste veliki ljubitelj čokolade, ali u poslednje vreme primećujete da vam se svakodnevno jede, proverite krvnu sliku. Moguće je da ova izražena želja ukaže da vam nedostaje magnezijum

Magnezijum je neophodan za nekoliko stotina biohemijskih reakcija u telu, uključujući i one koje su povezane sa opuštanjem. Kada ga nema dovoljno u organizmu, ljudi postaju razdražljivi, muče ih nesanica i visok krvni pritisak, pa organizam ne može da se opusti. Zbog toga se privremeno osećaju bolje kada pojedu štanglu čokolade, jer ima opuštajući efekat.

Foto: pexels.com

Ali to zadovoljstvo traje vrlo kratko i pritom može da preraste u zavisnost, kada potreba za ovim slatkišem postaje nezajažljiva. Zato stručnjaci preporučuju da odete na kontrolu kod lekara, a da u međuvremenu običnu čokoladu zamenite crnom, koja sadrži 70 odsto kakaoa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija