• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/Informer.rs

17.12.2020

14:43

NAPICI KOJI SMANJUJU ŽELJU ZA SLATKIŠIMA! Nutricionisti tvrde da pomažu i kod MRŠAVLJENJA

Ljubav

NAPICI KOJI SMANJUJU ŽELJU ZA SLATKIŠIMA! Nutricionisti tvrde da pomažu i kod MRŠAVLJENJA

Podeli vest

Svi dobro znamo koliko je teško odreći se slatkiša, ali ukoliko želite da kilažu dovedete u red to je neophodno, barem na neko vreme

Dobra vest je da postoje napici koji mogu da eliminišu želju za slatkišima i spreče napade gladi. Nutricionista, Ketrin Kimber, kao diplomirani dietetičar na King’s Coledžu u London, je pravi sagovornik na ovu temu.

U kombinaciji sa izbalansiranom ishranom, ovi napici mogu da nam pomognu da brže dođemo do željene kilaže. Kad osetite želju za nezdravom hranom, popijte šolju nekog od ovih napitaka: 

Foto: Shutterstock

Čaj

1. Zeleni čaj

"Ovo je prvi odgovor koji će vam dati svaki nutricionista. Istraživanjima je dokazano da zeleni čaj ima antiinflamatorno dejstvo. Zahvaljujući jedinjenjima katehinima u kombinaciji sa kofeinom, metabolizam se ubrzava."

2. Kafa 

Kafa je prepuna zdravstvenih blagodati i dokazano antiinflamatorno. Ketrin napominje da se ovaj napitak pije isključivo bez šećera i mleka. 

Foto: Shutterstock

Kafa

3. Jabukovo sirće

Ako ste istraživali pića koja sagorevaju masnoće,  verovatno ste čuli za jabukovo sirće. Istraživanja pokazuju da ovo sirće sagoreva masnoću koja se akumulira duboko u stomaku, a takođe pomaže u smanjenju ukupnog skladištenja masti. Ketrin naglašava da se ne sme preterivati sa upotrebom ovog napitka. "Više od 10 dana nikako ne smete piti ovaj napita", kaže ona.

4. Sok od celera

Ovaj napitak je prepun vlakana, ali i vrlo dobro umiruje potrebu za slatkišima. Da bi sok bio delotvoran, on mora biti potpuno prirodan.

Foto: Shutterstock

Voda

5. Voda

"Kad ste dehidrirani, može se javiti potreba za hranom iako, zapravo, i niste stvarno gladni. Voda je, takođe, odgovorna i za pravilno funkcionisanje celog tela, zato je treba piti u dovoljnim količinama".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija