• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.03.2022

21:39

ZBOG OVIH NAVIKA SE GOJIMO! Mislilo se da su zdrave, međutim...

Ljubav

ZBOG OVIH NAVIKA SE GOJIMO! Mislilo se da su zdrave, međutim...

Podeli vest

Nutricionisti su otkrili navike zbog kojih se gojite

Umesto šećera konzumirate veštačke zaslađivače

Proizvođači veštačkih zaslađivača često dodaju masti koje su izrazito štetne, kao što su palmino ulje i pavlaku kako bi nadoknadili ukus. Takođe, dodaju poliole (šećerne alkohole) koji imaju laksativan efekat. Ukoliko vam se jede slatko, jedite običan šećer, ali u umerenoj dozi.

Vežbate svakodnevno

Dobro je što ste posvećeni vežbanju, ali ukoliko slobodno vreme provodite trčeći ili dižući tegove, vaše telo se neće dovoljno oporaviti. Ovo povećava rizik od povreda i zapravo ometa vaš napredak. Stručnjaci predlažu da uzmete jedan ili dva slobodna dana sedmično.

Nakon treninga pijete smutije

Ukoliko je vaš trening trajao duže od sat vremena, sasvim je dovoljno da nakon njega pojedete obrok bogat proteinima. Smuti pre "pravog" obroka je nepotreban jer će vas udebljati.

Foto: Shutterstock

Smuti


Odlažete obroke

Ukoliko preskačete obroke kada idete na večeru nakon posla i slično, napravićete više štete nego koristi. Teško se kontrolišete kada jedete, a gladovali ste čitav dan. Na ovaj način unećete mnogo više kalorija nego što ste planirali.

Previše jedete "zdrave" grickalice

Sve više ljudi zbog brzog načina života počinje da jede "zdrave" grickalice. Proizvođači prilikom reklamiranja koriste izraze poput "nemasne namirnice", "bezglutenska čokolada" i slično. Vrlo je bitno da pročitate sastav na pakovanju jer je u većini slučajeva reč o nezdravim grickalicama.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SNIZITE PRITISAK POMOĆU OVOG ČAJA! Ne košta mnogo, a pomaže!
Ljubav

SNIZITE PRITISAK POMOĆU OVOG ČAJA! Ne košta mnogo, a pomaže!

Visok krvni pritisak - hipertenzija je najznačajniji faktor rizika za niz kardiovaskularnih oboljenja i stanja koja mogu imati smrtni ishod. Povišeni krvni pritisak, pojedinačno gledano, najznačajniji je faktor rizika za nastanak kardiovaskularnih oboljenja, i to pre svega srčanog udara (infarkta miokarda), srčane slabosti, iznenadne srčane smrti i šloga (moždanog udara)

16.03.2022

20:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija