• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav/Zdravlje/M. Jovanović

25.09.2022

21:00

Vežbama do BOLJEG INTIMNOG ŽIVOTA! Snažniji mišići - JAČA ZAVRŠNICA!

Shutterstock

Ljubav

Vežbama do BOLJEG INTIMNOG ŽIVOTA! Snažniji mišići - JAČA ZAVRŠNICA!

Podeli vest

Mršavite i podižete libido, ima li šta bolje? Ove vežbe unaprediće vaše veštine u krevetu i dodatno podstaći maštu...

Jesen je i kalendarski stigla, a sa njom i hladniji dani, koji zahtevaju promene u životnom stilu. Za Srbiju je karakteristično da ulazimo u period slava i praznika, što donosi i pojačanu ishranu. Dok se okrenemo iza sebe, u januaru već vidimo poražavajuću brojku na vagi. Kako bismo to izbegli, vreme je da se odmah počne sa pojačanim fizičkim aktivnostima. Ukoliko niste ljubitelj odlaska u teretanu, sada ćete postati. Naime, postoji nekoliko vežbi koje dokazano utiču na poboljšanje intimnog života. Mršavite i podižete libido, ima li šta bolje? Ove vežbe unaprediće vaše veštine u krevetu i dodatno podstaći maštu.

Kegelove vežbe

Jači karlični mišići znače i jači vrhunac. Prvo što treba da uradite je da "identifikujete" karlične mišiće, tako što ćete ih stegnuti kao kada želite da zaustavite fiziološke potrebe. Zadržite ove mišiće stegnute oko deset sekundi, pa ih onda opustite na deset sekundi. Ako vam je to previše, počnite od pet sekundi, pa s vremenom povećavajte.

Foto: Shutterstock

Kegelove vežbe možete da izvodite bilo kada

Vežba za jačanje muških sposobnosti u krevetu

Nekoliko poza u krevetu zahteva jaču fizičku izdržljivost muškarca, poput misionarske poze ili vođenja ljubavi u stajaćem položaju. Upravo zbog ojačavanja mišića benč pres je idealna vežba za jačanje gornjeg dela tela. Lezite leđima na klupu za vežbanje, a ramena treba da budu čvrsta. Pritisnite stopala o tlo. Održavajte neutralan položaj karlice tokom celog pokreta. Polako ali čvrsto podignite šipku s nosača za tegove i spustite je na prsa s laktovima savijenim u stranu. Pritisnite stopala dok gurate šipku prema gore i vratite se u početni položaj.

Trbušnjaci sa raskorakom

Kada radite trbušnjake, aktiviraju se i karlični mišići, koji takođe podupiru reproduktivne organe. U suštini, slično kao i kod Kegelovih vežbi, što su ti mišići jači, to će vrhunac u krevetu biti intenzivniji. Kako biste ove vežbe efikasnije radili, lezite na leđa s raskoračenim nogama. Uvucite karlicu i napravite trbušnjak u sedećem položaju. Polako se spustite prema tlu i ponovite pokret. Ovu vežbu ponavljajte u tri serije po deset puta.

Izdržaj

Ova vežba nije mnogo komplikovana, ali je i više nego efikasna jer se aktivira svaki mišić na telu. Samo treba da legnete u položaj kao za sklekove, a zatim se spustite tako da budete oslonjeni na podlaktice. Trudite se da vam kičma bude prava, i ostanite u tom položaju 20 sekundi. Ponovite u pet serija. Osetićete kako vam telo podrhtava, što će svakako podići i vaš adrenalin i podstaći izdržljivost u spavaćoj sobi.

Foto: Shutterstock

Plank ili izdržaj je godinama hit vežba

Pozdrav suncu

Redovno praktikovanje joge izvrsno je za povećanje polnog nagona. Poza pozdrava suncu posebno je dobra za jačanje gornjeg dela tela. Započnite ovu vežbu tako što ćete se spustiti na pod rukama i nogama u pozi psa, a potom glavom i grudima poput uranjanja spuštati se polako ka podu. Ponovite pokret kroz položaj i podizanjem kukova prema gore vratite se u prvobitan položaj.

Čučnjevi

Čučnjevi su izvrsni za povećanje protoka krvi u donjem delu tela i poboljšanje cirkulacije oko nogu i trupa. Ova vežba će vam pomoći da vrhunac bude intenzivniji. Čučnite do maksimalne izdržljivosti, a zatim se podignite dopola. Ponovno se spustite, a zatim se uspravite skroz u stajaći položaj. Ponovite ovaj pokret u tri serije po 10 puta.

Foto: Shutterstock

Vodite računa da čučnjeve izvodite pravilno

Poza most

Ova joga poza potpomaže jačanje fleksibilnosti kukova i karlice. Kao rezultat i cilj ove vežbe, postići ćemo jačanje butnih mišića i dovesti telo do boljih sposobnosti u krevetu. Sve što vam treba za ovu vežbu je prostirka. Spustite se na dlanove i kolena. Dlanovi treba da budu u ravni ramena, a kolena u ravni bokova. Udahnite duboko. Leđa moraju biti prava, a glava podignuta visoko. Izdahnite, savijte leđa prema gore kao da pravite luk i spustite glavu.

Gluteus most

Lezite na leđa, stavite ruke pored tela, a noge savijte u kolenima. Odižite zadnjicu od poda i to ponovite 15 puta. Na ovaj način ćete ojačati mišiće zadnjice, ali i karlične mišiće.

Foto: Shutterstock

Sklekovi za dobru kondiciju

Sklekovi

Okrenite se licem prema podu, oslonite se na šake i stopala, pa spuštajte telo gotovo do poda. Vodite računa da vam leđa sve vreme budu prava. Ova vežba jača celo telo, pa je idealna za one koji vole da eksperimentišu i probaju različite poze. Radite ove vežbe redovno i s vremenom ćete zapaziti poboljšanje. Nije loše ni da vežbate pre samog odnosa, jer su istraživanja pokazala da se žene koje vežbaju pre intimne aktivnosti lakše uzbude.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)

Velika drama viđena je u Frankfurtu u duelu osmine finala između Portugala i Slovenije. Nije bilo golova u regularnih 90 minuta, a u finišu prvog produžetka Jan Oblak je odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu! Na kraju, Portugalci su bili bolji u penal seriji (3:0), a golman Diogo Kosta izrastao je u apsolutnog junaka!

01.07.2024

23:48

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija