• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

08.10.2023

11:00

Mogu da vam se obiju o glavu! 3 fraze koje ne bi trebalo da koristite kada se svađate sa partnerom

Shutterstock

Ljubav

Mogu da vam se obiju o glavu! 3 fraze koje ne bi trebalo da koristite kada se svađate sa partnerom

Podeli vest

Fraze poput "ti uvek" ili "ma pusti to", ne bi trebalo da koristite kada se svađate ili raspravljate sa partnerom

Kada se ljudi raspravljaju ili svađaju, skloni su da dopuste da im taj nalet adrenalina takoreći i diktira ono što izgovaraju, pa često ne biraju reči ili zapravo namerno biraju one koje će drugu stranu povrediti. 

Zašto ne bi trebalo to da radite, objasnila je Slađana Trikić, transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose:

- Vrlo je važno da vodite računa, čak i u takvim situacijama, šta izgovarate, jer kada se neke reči izgovore, više nema povratka - navodi Slađana i otkriva koje to fraze ne treba da koristite:

"Ti uvek" ili "Ti nikad"

Na primer: "Ti uvek ostavljaš nered za sobom" ili "Ti se nikad ne setiš kada dete ima trening."

Ukoliko koristite te izraze, desiće se jedna od dve stvari. Partner će zauzeti odbrambeni položaj i konflikt će se samo još pojačati. Na taj način napadaš njegovu ličnu vrednost, što može da ima negativne posledice na vašu vezu, mnogo nakon što se svađa završi.

Foto: Shutterstock

svađa

"Ma samo to pusti"

Kada minimiziraš nečiji bol, zabrinutost, patnju, bes to samo proizvodi još više tih emocija. Na taj način stvaraš kontra efekat i možeš da izazoveš prezir i odbijanje od strane partnera. Takođe na taj način zatvaraš komunikaciju.

"Ja odlazim" ili "Napuštam te"

Ako svaki put kada se posvađate, koristiš pretnju da ćeš ga napustiti, to može da proizvede bes, bol i patnju i izuzetno narušava poverenje u vašem odnosu koje će kasnije teško moći da se vrati.

Vodite računa o rečima koje izgovarate u raspravama sa partnerom, jer kada se neke stvari izgovore, preko njih više nikada ne može da se pređe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija