• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2024

23:20

Najbolja poza za lenje u krevetu! Uživaćete, a nećete se umoriti!

Shutterstock

Ljubav

Najbolja poza za lenje u krevetu! Uživaćete, a nećete se umoriti!

Podeli vest

Poza "kašike" u kojoj partneri leže jedan uz drugog, pruža ne samo fizičko zadovoljstvo, već i duboku emocionalnu povezanost. Idealna za opuštene trenutke, ova poza donosi osećaj sigurnosti i ljubavi.

Poza u kojoj oba partnera leže na boku, jedan okrenut prema leđima drugog, držeći se u zagrljaju od stopala do lica - savršen je pokazatelj bliskosti i ljubavi.

U seksu, ova poza se zove "kašika" i idealna je za spor, opušten seks bez mnogo fizičkog napora. Žena je okrenuta leđima muškarcu dok on polako prodire sa leđa. Ovaj položaj ne samo da pruža seksualno zadovoljstvo, već i produbljuje emocionalnu povezanost.

Foto: Shutterstock

 

Stručnjaci kažu da ova poza izaziva snažne emocije i preporučuju je za učestalu praksu.

Kontakt koža na kožu smiruje i pruža osećaj ljubavi - objašnjava Sari Kuper iz Centra za ljubav i seks u Njujorku. Ona napominje da se disanje usporava i sinhronizuje, dok se oslobađa oksitocin, hormon povezan sa vezanošću i uzbuđenjem.

Pem Kosta, stručnjakinja za ljubavne odnose, dodaje da ova poza pomaže parovima koji su izgubili intimnost. - Zamolim ih da ostanu u toj pozi pet minuta, i do kraja većina oseti porast bliskosti i želju za većim fizičkim kontaktom - kaže ona.

Psihoterapeut Rebeka Hendriks ističe da ovaj bliski kontakt smanjuje krvni pritisak i opušta telo, šaljući signal da je sve u redu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu
Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu

Za nešto manje od mesec dana Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću koji su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, isteći će pritvor. Ukoliko optužnica do tada ne bude podignuta, oni će morati da budu pušteni na slobodu. Ipak, kako saznaje Telegraf.rs, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nastoji da podigne optužnicu pre nego što osumnjičenima istekne šest meseci pritvora.

10.09.2024

15:52

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija