• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

06.07.2023

09:11

Opada vam kosa? Proverite da li vaš šampon sadrži ovaj sastojak - ako da, odmah ga promenite!

Freepik.com

Moda i lepota

Opada vam kosa? Proverite da li vaš šampon sadrži ovaj sastojak - ako da, odmah ga promenite!

Podeli vest

Ukoliko vaš šampon sadrži natrijum lauril sulfat ili natrijum lauret sulfat, potrebno je da ga promenite.

Mnogi ljudi imaju problem sa opadanjem kose, a najčešće ga pripisuju stresu ili genetici. Međutim i proizvodi koje koristite za negu kose, mogu uticati na njen kvalitet.

Jedan sastojak, koji se nalazi u mnogim šamponima, može biti razlog zbog kojeg ti dodatno opada kosa, a u pitanju su natrijum lauril sulfat (sodium lauryl sulfate) ili natrijum lauret sulfat (sodium laureth sulfate).

Foto: Shutterstock

opadanje kose

Eksperti ističu da je to zapravo deterdžent, koji do te mere riba kožu skalpa, da dolazi do hiperprodukcije sebuma i samim tim skalp postaje masniji, a kod nekih se javlja čak i seboreja i perut. Taj isti sastojak koji se ubacuje u šampone da bi pravio bolju penu, zapravo slabi folikul, zbog čega kosa počinje da opada.

Zato je preporuka da birate šampone koji su prirodniji i ne sadrže pomenute sastojke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija