• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.10.2023

21:20

Negujte lice i telo u skladu s promenom vremena! Nežna koža i tokom jeseni

Shutterstock

Moda i lepota

Negujte lice i telo u skladu s promenom vremena! Nežna koža i tokom jeseni

Podeli vest

Svakog jutra čistite kožu blagim tonikom, koristite hidratantne kreme sa zaštitom od UV zračenja, a piling radite svake druge nedelje.

Hladnija jutra i večeri podsećaju da je leto već uveliko zamaklo, a promena vremena ne utiče samo na raspoloženje. I koža i kosa i nokti posle toplijeg dela godine zahtevaju drugačiji tretman s jeseni.

Varljivo sunce

Koža proizvodi masnoću u zavisnosti od temperature - kad je toplije, više se masti, i obrnuto. Zato tokom jeseni, kad su dani hladniji, svakog jutra treba čistiti kožu blagim tonikom, savetuju kozmetičari. Njegov zadatak je da s lica ukloni svu prljavštinu i višak masnoće, a koža će biti glatka i meka na dodir.

Foto: Shutterstock

Kad je toplije, koža se više masti, i obrnuto

Tokom leta, piling kože se preporučuje do dva puta nedeljno, ali u ovo vreme slobodno može da se radi ređe, jednom nedeljno ili na svake dve, jer je koža tokom jeseni osetljivija.

Osvežavajuće preparate koji ste koristili od juna već sada treba da zamenite nekim hidratantnim, koji će koži obezbediti dovoljno vlažnosti.

S druge strane, ne možete u potpunosti da ignorišete ni oktobarsko sunce. Dame bi trebalo da koriste kreme za blagom zaštitom od UV zračenja bez obzira na to koje je godišnje doba.

Maska za osveženje

Ne zaboravite da klima-uređaji rashlađuju, ali i da istovremeno oduzimaju i vlagu vašoj koži. Bočica hidrirajućeg spreja treba da vam bude uvek pri ruci. Kad vam postane neprijatno, a vazduh suv, ovaj sprej će vam odmah osvežiti kožu.

Foto: Shutterstock

Grožđe u službi lepote

Evo jednog recepta za masku koju možete napraviti kod kuće. Za to vam je potrebna šoljica soka od grožđa, kašičica meda i kašika kisele pavlake. Sve to pomešajte s pšeničnim brašnom, tako da dobijete kašicu. Nanesite masku na lice, vrat, dekolte i ruke, pa nežno utrljajte da dobro upije. Mlađe žene trebalo bi da je drže 20 minuta, a starije dvostruko duže, da bi efekat bio bolji. Isperite kožu mlakom vodom, a zatim hladnom.

Hidratantna maska od grožđa

Pomešajte sok od grožđa, kašiku meda, kašiku maslinovog ulja i dve kašike jogurta. Sve dobro promešajte, pa masku nanesite na lice, vrat i dekolte. Držite je oko pola sata, pa je isperite toplom, pa hladnom vodom.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija