• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2024

16:20

Posle žurke! Kako licu vratiti sjaj i obrisati podočnjake?

Shutterstock

Moda i lepota

Posle žurke! Kako licu vratiti sjaj i obrisati podočnjake?

Podeli vest

Teška šminka, alkohol i previše hrane utiču na stanje kože, pa je dobro razmisliti o potpunijem čišćenju i nezi lica koja će koži vratiti zdrav sjaj.

Posle lude žurke, vreme je za kompletnu rutinu nege kože koja uključuje različite formule, od seruma i raznih tonika do specijalnih formula sa sastojcima poput vitamina C.

1. Čišćenje kože lica

Moguće je da je nešto šminke ostalo na licu nakon zabave, kao što su ostaci maskare i slično – voda i penasto sredstvo za čišćenje će se pobrinuti za sve.

Ako je u pitanju vodootporna šminka, pokušajte da je skimnete sredstvima  na bazi ulja.

Tu su i razni micelarni rastvori, koji temeljno čiste kožu. Tek kada skinemo svu šminku možemo videti posledice žurke – vreme je da koži vratimo sjaj.

Foto: Shutterstock

 

 

2. Piling na razne načine

U svetu pilinga postoji nekoliko dobrih varijanti - biramo ga u zavisnosti od stanja kože.

AHA kiseline su odlične za dubinski piling, odnosno „otkrivanje“ nove kože, jer podstiču obnavljanje.

Klasični mehanički piling je bolji je ako je površinski piling potreban i možemo češće da ga koristimo. Masna koža je sklonija nakupljanju sebuma, pa joj je potreban piling.

3. Hidratacija je ključ lepote

Svaka dobra krema ima visok procenat hidratantnih sastojaka. To znači da podstiču kožu da 'zaključa' vlagu u svim slojevima kože, čak i u onim dubokim.

Alkohol isušuje kožu, pa je hidratacija kremom neophodna, baš kao i dodatno uzimanje  vode.

Za svaki tip kože je dobra hidrantna krema. 

Foto: Shutterstock

 

 

4. Maska za mekoću

Korisne su i maske za blistavu kožu, sa sastojcima kao što su aloe vera, hijaluronska kiselina i vitamin C.

Nije neophodno da ih nanosite svaki dan, ali biće dovoljno par puta nedeljno, uveče, pre odlaska. u krevet.

5. Popravite podočnjake

Često nakon žurki i neprospavanih noći, podočnjake možete popraviti u nekoliko koraka.

Prvo su važne hladne obloge, a zatim kreme sa sastojcima kao što je kofein.

Razni serumi protiv starenja sa retinolom su dobar dodatak nezi, za ujednačen ten. Retinol je namenjen obnavljanju kože. Ovaj sastojak takođe deluje na 'brisanje' fleka na koži i koristan je tokom zime.

U svakom slučaju, rituali lepote sa ovim jednostavnim koracima pomoći će vašoj koži da se vrati u bolje, zdravije stanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija