• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.03.2024

12:47

Dior oživeo crteže devojčice Angeline, nastradale u "Ribnikaru"! Svetski dizajneri kreirali haljine po njenim skicama (FOTO)

Tanjug

Moda i lepota

Dior oživeo crteže devojčice Angeline, nastradale u "Ribnikaru"! Svetski dizajneri kreirali haljine po njenim skicama (FOTO)

Podeli vest

Na događaju "Sećanje na Angelinu", prikazane su haljine 17 modnih dizajnera, rađenih po skicama Angeline Aćimović, a dve je poslao i čuveni francuski kreator Kristijan Dior.

U pitanju je deo programa koji je organizovala porodica devojčice Angeline Aćimović, ubijene u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 4. marta 2023. godine u Beogradu, a koja je, u znak sećanja na njihovu ćerku, osnovala fondaciju koja nosi njeno ime.

Programu u Sava centru sem porodica dece ubijene u "Ribnikaru" prisustvovali su i najbliži žrtava stradalih u masakru u Duboni i Orašju, kod Mladenovca, maja prošle godine.

Na samom početku je minutom ćutanja odata počast svim ubijenima, u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", selima Orašje i Dubona, kao i stradalima u pogromu na KiM 2004. godine.  Glumac Ivan Bosiljčić otvorio je događaj, a onda je hor zapevao crkvenu muziku.

Angelinina sestra Marija zahvalila se prisutnima. Ona je pričala kako će fondacija da funkcioniše i o svojoj sestri koja je bila vanserijski talenat i čiji život se tragično ugasio. Rekla je i da je jedan od ciljeva Fondacije "Angelina" formiranje Centra za mlade.

Foto: Tanjug

Sećanje na Angelinu

- Fondacija "Angelina" je posvećena svoj nastradaloj deci u "Ribnikaru", kao i u Duboni i Malom Orašju, želimo shodno tome šta smo sve preživeli da pomognemo, da osvestimo narod o nekim problemima društva, a to je na primer digitalna detoksikacija, problem društvenih medija, a to je šta oni nose. Imaćemo različite akcije, druženje i, naravno, jako važno, pomen na svu decu u okviru različitih aktivnosti koje su oni radili i voleli, da uvek podsećamo na ta divna, mlada bića i ostale nastradale ljude. To treba da živi u nama u svakom pojedincu, da bi mi bili bolji ljudi i radili na nama kao na velikoj zajednici - rekla je Marija.

Najavila je da se sredinom aprila održava "Beograd fashion week", gde će takođe biti predstavljene haljine nastale po Angelininim crtežima. To će, kako je rekla, biti manifestacija sa podsećanjem na sve nastradale. Dodala je i da će za kraj školske godine maturantkinje iz domova za nezbrinutu decu dobiti haljine nalik onima koje je Angelina crtala, kao i njene drugarice iz osmog dva.

Foto: Tanjug

Sećanje na Angelinu

- Veliki broj dizajnera se javilo i izrazilo želju da učestvuje. Sedamnaest najpoznatijih dizajnera Srbije su učestvovali u ovome. Anđelina je bila jedno mnogo svetlo, pozitivno dete, prepametno.

Otac Anđelko Aćimović je kazao da je cilj fondacije da deca "odrastaju u duhu vrednosti koje je ona nosila" i podrška porodicama koje su takođe pretrpele te tragične gubitke, prenose novosti.

Okupljenima se obratila i majka Natalija.

- Pre svega želela bih da se zahvalim Gospodu Bogu koji nam je poklonio ovo divno čedo. Zahvaljujem se našem divnom anđelu, bez njene pomoći mi ne bi ni stajali večeras na ovoj bini. Ona je bila pravi anđeo na ovoj zemlji, sada je anđeo na nebu. Zahvaljujem se na ovih 14 godina koje je ona uspela puno čemu da nas nauči i oplemeni našu dušu. Ostavila nam je veliko nasleđe, ali nije uspela da ostvari svoje snove. Na nama je taj veliki zadatak, da ostvarimo njene snove i da ona bude ponosna na nas kao što smo i mi na nju. Hvala svima koji su podelili svoju dušu i srce, da bi ovo veče bilo posebno za nju. Dugujemo zahvalnost i gospođi Dušici iz Pariza i modnoj kući Kristian Dior na ovim divnim haljinama, napravljenim po Angelininim kreacijama. Ovo je naš zajednički događaj, sećanje na Angelinu nama svedoči da ima mnogo dobrih ljudi, hvala vam svima od srca - rekla je Angelinina majka kroz suze.

Foto: Tanjug

Sećanje na Angelinu

Svi koji budu želeli da podrže misiju Fondacije, imaće mogućnost da kupe izložene haljine.

Haljine će od 17. marta i još mesec dana, radi prodaje, biti izložene u Sava Centru, a novac od toga ide u humanitarne svrhe.

Podsetimo, Angelina je pohađala školu mode gde je pokazala veliki talenat u kreiranju haljina, a njena porodica odlučila je da pokrene inicijativu da se ožive neke od njenih kreacija. Sedamnaest poznatih dizajnera podržalo je ovu inicijativu, i izradilo haljine prema Angelininim skicama. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija