• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.04.2024

10:10

Pozvani ste na svadbu, a ne znate šta da obučete? Jednu stvar treba da proverite, a evo šta se nikako ne nosi na venčanju

Shuterstock

Moda i lepota

Pozvani ste na svadbu, a ne znate šta da obučete? Jednu stvar treba da proverite, a evo šta se nikako ne nosi na venčanju

Podeli vest

Kada idete na venčanje treba da proverite da li postoji dres kod, kao i da znate koja su nepisana pravila za goste venčanja.

Sezona venčanja je pred nama. Veliki broj venčanja, poznato je, odvija se u maju i junu. Mnogi koji su dobili pozivnice za venčanje pitaju se šta da poklone mladencima, kao i šta da obuku.

Svari će biti lakše ako na pozivnici postoji naznačen dres kod. Ako ne, važno je da znate šta je dopušteno obući za nečiju svadbu.

Dužina haljine

Većina žena bira haljinu za venčanje jer sa haljinom retko može da pogreši.

Ali obratite pažnju na  dužinu haljine. Izbegavajte previše kratke haljine, ali i  haljine koje se teatralno „vuku” po podu.

Foto: Shuterstock

veoma kratka haljina

Šta izbegavati?

Nemojte pokazivati previše kože: suviše duboki izrezi, prekratke suknje ili haljine, providni materijali - venčanja nisu mesto za previše golotinje.

Izbegavajte belu ili krem boju.

Nepisano pravilo je da se na venčanje ne dolazi u beloj ili bež haljini.

Foto: Shuterstock

bela haljina

Nemojte dolaziti u previše ležernom, ali ni u previše formalnom izdanju.

Ako na pozivnici nema određenog kodeksa oblačenja, ne dolazite na venčanje obučeni u svakodnevne stvari, poput farmerki, ali ne preterujte ni sa glamurom.

Šta obući za venčanje?

 Za prolećna venčanja birajte lagane i mekane materijale u kojima vaša koža može da diše.

Nećete pogrešiti sa čipkom, svilom ili pamukom.

Foto: Shuterstock

svečana haljina

 

Proleće vas jednostavno zove da izaberete haljinu ili kombinezon sa cvetnim motivom.

Foto: Shuterstock

haljina sa cvetnim motivom

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija