• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2023

07:04

Šok prizor na vodi! Misteriozna kugla koja pluta može da primi 24 gosta, a evo koliko košta to zadovljstvo (VIDEO)

printscreen instagram iristherestaurant

Putovanja

Šok prizor na vodi! Misteriozna kugla koja pluta može da primi 24 gosta, a evo koliko košta to zadovljstvo (VIDEO)

Podeli vest

Restoran „Iris“ smešten je u jednom od norveških fjordova, u Hardangeru, u blizini grada Rosendala, na zapadu Norveške.

Poznat je po neobičnim gastronomskim specijalitetima i može da ugosti samo 24 gosta, a posete restoranu rasprodate su do oktobra 2023. godine.

Neobična poseta plutajućem restoranu počinje vožnjom brodom koji kreće iz grada Rosendala, sa predjelom dobrodošlice u obliku malih zalogaja koje proprema Anike Madsen na ostrvu Snilstveitu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iris (@iristherestaurant)

 

Inače, Anika se preselila na ostrvo Snilstveit, kako bi se saživela sa nordijskom okolinom. U njenoj kuhinji zastupljeni su sastojci iz okolnih planina i vodotoka.

Mesto je neobično, jer se nalazi u okviru posebne umetničke instalacije „Lososovo oko“, koja pluta po vodi unutar fjorda. Instalacija se nalazi na visini od 14 metara i pluta na četiri nivoa, iznad i ispod vode.

Čeličnu konstrukciju dizajnirao je poznati danski dizajnerski studio „Kvorning“.

 

 

Gosti u restoran koji je u obliku plutajuće kugle dolaze čamcem. U prostoru restorana mogu da provedu šest sati i probaju 18 jela.

Jelovnik je i dalje zagonetka u ovom plutajućem restoranu, a osmišljen je da goste upozna sa hranom budućnosti.

Neobičan gastronomski izlet na plutajući restoran u Norveškoj košta 469 dolara, ponuda vina je 366 dolara, a različita ponuda bezalkoholnih pića je 220 dolara, prenosi RTS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija