• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2023

06:21

Da li biste krenuli na put oko sveta vozom? Cena je prava sitnica (FOTO)

pexels.com

Putovanja

Da li biste krenuli na put oko sveta vozom? Cena je prava sitnica (FOTO)

Podeli vest

Put oko sveta vozom traje 80 dana, počinje u avgustu sledeće godine i košta 103.000 evra.

Da li sanjate da proputujete svetom? Imate li dovoljno novca? U tom slučaju, imate sreće. Nezaboravno putovanje luksuznim vozovima počinje u avgustu sledeće godine.

Putovanje će trajati ukupno 80 dana, a putnici će posetiti trinaest zemalja na četiri kontinenta i doživeti neverovatno glamurozan način putovanja.

Foto: pexels.com

 

 

Putuje se u sedam različitih luksuznih vozova i uživa u restoranima svetske klase i privatnim kabinama. Boravak u nekim neverovatnim hotelima je uključen, a usput će se srećnici diviti zadivljujućim prirodnim pejzažima, Uneskovoj svetskoj baštini i posetiti 20 velikih gradova.

Avantura počinje u Vankuveru i putuje se tri dana kroz kanadske stene, jezero Luiz i nacionalni park Banf. Sledeća stanica je Edinburg, u Škotskoj, odakle sledi jednonedeljna tura kroz jezera i planinske vrhove magične Škotske.

Posle Škotske, vreme je za romantiku. Putovanje od Pariza do Venecije oduševiće sve emotivne ljude, nakon čega sledi transfer do Indije i, između ostalog, poseta Tadž Mahalu. U Indiji će putnici provesti ukupno šest noći i putovati na relaciji Mumbaj – Nju Delhi.

Sledeći voz polazi iz Istanbula i četiri noći će voziti putnike kroz Bugarsku, Rumuniju i Mađarsku, pored zamkova i sela u brdima jugoistočne Evrope.

Avantura se nastavlja u Južnoafričkoj Republici trodnevnim putovanjem od Pretorije do Kejptauna, nakon čega će putnici biti prevezeni avionom do Singapura. Tamo će se ukrcati na drugi voz i krenuti na put za Maleziju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Railbookers (@railbookers)

 

Organizator ovog putovanja naveo je da su putovanje osmislili tako da zadovolje rastuću tražnju za luksuznim putovanjem železnicom

Naveli su i da žele da naglase zadovoljstvo sporog putovanja na kom ima dosta vremena za razgledanje.

Na putu ćete biiti skoro tri meseca, ali cena se kreće oko neverovatnih 103.000 evra.

Uključuje, između ostalog, boravak u hotelu, razne prevoze, nekoliko letova, obroka i obilazaka, boravak u safari loži i uspon na Ajfelov toranj.

Mnogo je, ali je jasno i da je cena rezervisana samo za one sa najdubljim džepom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Railbookers (@railbookers)

 

Međutim, dostupni su i segmenti ovog putovanja, tako da ga možete prilagoditi sebi. A možda jednostavno možete isplanirati ne tako luksuzan put potpuno po svom ukusu i početi da istražujete svet.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija