• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2024

21:30

Ovo su najlepše plaže u Grčkoj! Divni prizori, kristalno čista voda i neverovatan mir krase svaku od njih (FOTO)

Shutterstock

Putovanja

Ovo su najlepše plaže u Grčkoj! Divni prizori, kristalno čista voda i neverovatan mir krase svaku od njih (FOTO)

Podeli vest

Jonsko more na jugu Grčke, jedno od omiljenih destinacija srpskih turista, ima prelepe plaže sa prizorima od kojih zastaje dah.

Prelepo Jonsko more, koje se nalazi na jugu Grčke, poznato je po svojoj divnoj boji i mnogim ostrvima. U ovom moru je izmerena najveća dubina u Sredozemlju - 4900 metara.

Sedam ostrva koja se protežu duž istočne obale Jonskog mora su veoma popularna letnja destinacija, omiljena među brojnim turistima. To nije nimalo slučajno - ova ostrva imaju bujnu vegetaciju, brojne pešćane plaže, čistu vodu, mnoge kulturne znamenitosti...

Foto: pexels.com

ostrvo Krf

 

Ovih sedam ostrva su Krf, Lefkada, Kefalonija, Zakintos, kao i manja ostrva - Itaka, Paksos i Antipaksos. 

Najlepše plaže na njima pravi su dragulji koje odlikuje bistrina i prelepa boja morske vode, ali i poseban geografski položaj i atmosfera. Neke od njih su veoma duge i prostrane, neke imaju pesak neverovatno bele boje, a neke su smeštene u uvalama koje su pravo malo remek-delo prirode.

Ovo su neke od najlepših plaža u Jonskom moru:

Navađo, Zakintos

Plaža Navađo na ostrvu Zakintos poznata je po izrazito belom pesku, tirkiznom moru i impresivnoj krševitoj uvali u kojoj se nalazi.

Plaža se nalazi na severnoj strani ostrva i do nje se može doći samo brodom. Izleti do plaže Navađo i Plavih pećina organizuju se iz različitih luka Zakintosa, pored ostalih i iz grada Zante i Laganasa.

Navađo, inače, znači olupina - plaža je ime dobila po staroj olupini broda koji se na njoj nalazi. Svi turisti koji posete Zakintos obavezno obilaze i ovu plažu, nadaleko čuvenu po boji vode i po specifičnoj atmosferi.

Foto: pexels.com

ostrvo Krf

Mirtos, Kefalonija

Plaža Mirtos je najpoznatija plaža na ostrvu Kefalonija. Velika je, nalazi se u uvali i okružena je divljim liticama. Prelepo mesto za uživanje ima sitan beli šljunak i predivnu plavu boju vode 

Mirtos se nalazi na zapadnoj obali Kefalonije i samo 9 km je udaljena od sela Agia Efimia, 25 km od Fiskarda i 40 km od Argostolija, glavnog grada Kefalonije. Do plaže se stiže krivudavim putem.

Zanimljivo je da je ova plaža jedna od najfotografisanijih na Jonskoj obali i nalazi se na listi najlepših plaža u Grčkoj. Boja mora na njoj varira od tamnoplave do mlečno plave i tirkizne. 

Duga je oko 700m, a široka oko 100m. Sa leve strane nalazi se mala pećina u vodi koja u vrelim letnjim danima pravi prelep hlad. U popodnevnim satima često duva vetar i stvara velike talase. Plaža nije pogodna za malu decu jer je dubina vode nagla i velika, a morske struje su prilično jake.

Plaža nije organizovana iako se u centralnom delu nalazi bar sa tuševima i toaletima, koji je povremeno otvoren. Povremeno se mogu iznajmiti i suncobrani i ležaljke.

Foto: pexels.com

plaža Mirtos

Porto Katsiki, Lefkada

Ime ove plaže, koja je najpoznatija na ostrvu Lefkada, znači - Luka koza. 

Porto Katsiki se nalazi na jugozapadnoj strani ostrva. Do plaže se lako dolazi stepenicama koje se spuštaju sa parkinga. 

Predivna plaža se nalazi na jugozapadnoj obali Lefkade i s razlogom se smatra najlepšom  na ovom ostrvu. Uokviruju je veličanstvene bele litice, koje stvaraju posebnu atmosferu. Plaža ima oblik polumeseca, a na njoj se nalazi sitan šljunak koji se savršeno uklapa sa svetlom, tirkiznom morskom vodom.

Ovde su turistima dostupni razni sadržaji.. Na plaži je mnoštvo ležaljki i suncobrana, tu je i posećeni bar na plaži.

Do Porto Katsikija se može doći i čamcem.  Za turiste se redovno organizuju vožnje iz gradića Nidrija.

Foto: pexels.com

Porto Katsiki

Egremni, Lefkada

Egremni je fantastična velika plaža na Lefkadi sa divnom plavom vodom i mekim peskom na obali. Pogled na Egremni sa litice iznad je zaista impresivan i posetioci moraju da se spuste niz stepenice da bi stigli do plaže.

Deo plaže je organizovan sa ležaljkama, suncobranima i barom, ali je najveći deo Egremnija neuređen i odličan za opuštanje.

Ovde impresioniraju zapanjujući kontrast bele obale i svetloplave morske boje, kao i specifična atmosfera. Plaža se nalazi na jugozapadnim obalama Lefkade. Prepoznatljiva je po belim krečnjačkim stenama koje je natkriljuju i stvaraju prirodnu senku koja štiti od sunca u toku dana.

Egremni je mirna i usamljena destinacija. Delimično je uređena  - suncobrani se mogu iznajmiti na samo jednom mestu, a jedini bar-restoran u blizini plaže nalazi se neposredno pre njenog ulaza. Do ove plaže se može doći samo vodenim taksijem iz Vasilikija ili novoizgrađenim stepeništem koje se od asfaltnog puta spušta nadole.

Foto: pexels.com

Egremni

Agios Gordios, Krf

Prelepa plaža na zapadnom delu Krfa, Agios Gordios ima krupni pesak duž svoje zlatne obale, kao i nešto šljunka.

Omiljena je i među lokalcima  i turistima, s obzirom na to da ima očaravajuću planinsku pozadinu i plitko morsko dno, što je čini idealnom za porodice sa decom.  Na kraju plaže nalazi se i posebna atrakcija, zarđala morska olupina.

Plaža Agios Gordios je potpuno organizovana, sa mnoštvom udobnih ležaljki i suncobrana, kao i sa nekoliko restorana, barova na plaži i taverni koje se nalaze tik pored nje. Osim toga, turisti često veslaju do ove plaže.

Agios Gordios ima veoma čistu vodu - ova plaža ima Plavu zastavu. Mnogi hoteli i apartmani nalaze se na brdima iznad ove plaže, jedne od najposećenijih na Krfu. 

Foto: pexels.com

Agios Gordios

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija