• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2024

12:00

Izabrane su najlepše plaže na svetu! U prvih 5 je i jedna u našem komšiluku (VIDEO)

Shutterstock

Putovanja

Izabrane su najlepše plaže na svetu! U prvih 5 je i jedna u našem komšiluku (VIDEO)

Podeli vest

Plaža Voutumi na ostrvu Antipaksos jedina je grčka plaža u top 10 najlepših plaža na svetu.

Listu najlepših plaža na svetu sastavio je tim sajta specijalizovanog za morske destinacije, Worlds50beaches.

U njihovom izboru najlepših plaža za 2024. godinu našle su se plaže iz svih krajeva sveta, a na prvom mestu je plaža  "Trunk Bay" - "St. John" na Karibima. Ona ima neverovatan beo pesak, kristalno čisto, a toplo more.

Nalazi se u prelepom Nacionalnom parku "Devičanska ostrva“.

Na drugom mestu našla se prelepa plaža "Cala Mariolu" na Sardiniji. Ova spektakularna plaža na istočnoj obali ostrva Sardinija nije mnogo velika, a odlikuju je nestvarna tirkizna boja mora i prelepo stenovito okruženje.

Na trećem mestu je plaža  "Meads Bay" u  Angvili.

 

Na četvrtom mestu liste najlepših plaža u 2024. godini našle su se plaža ostrva "Entalula" na Filipinima.

Na petom mestu zanimljive liste se našla jedna plaža koja nam je relativno blizu, mada njeno ime verovatno nećete naći u katalozima turističkih agencija.

Reč je o plaži "Voutumi" na Antipaksosu, ostrvu u Jonskom moru. 

Za nju kažu da je jedna od najbolje čuvanih tajni Grčke.

Ova spektakularna, osamljena plaža na ostrvu Antipaksos prvenstveno je dostupna čamcem, zbog čega ostaje mirna i netaknuta u poređenju sa pristupačnijim grčkim plažama. Plaža "Voutoumi" je poznata po svojim dubokim plavim vodama i prelepom spoju šljunka i finog belog peska, a smeštena je na dnu strmog, zelenog brda. Čempresi dosežu obalu, stvarajući neverovatnu atmosferu mediteranskog ostrva. Okolna brda nude slikovite staze i vidikovce. Voda je ovde plitka i topla, idealna za plivanje i plutanje satima pod suncem. Sa svojom prirodnom lepotom i spokojnim okruženjem, "Voutoumi" je jasan favorit za bekstvo u mir Jonskog mora“, navodi se na sajtu Worlds50beaches.

Plaže koje su se tako]e našle u prvih 10 su: "Turquoise Bay" u Australiji, na šestom mestu,  "Pink Beach" u Indoneziji na sedmom,  "Anse Georgette" na Sejšelima na osmom,  "Green Lagoon" u Francuskoj Polineziji na devetom i  "Horse Shoe Island", na Mjanmaru, na desetom mestu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Šok tokom suđenja zbog gutanja žira u vrtiću: Vaspitačica priznala da je ostavila decu samu!
Društvo

Šok tokom suđenja zbog gutanja žira u vrtiću: Vaspitačica priznala da je ostavila decu samu!

Pred Osnovnim sudom u Surdulici održan je glavni pretres na suđenju vaspitačici M.S. iz Vladičinog Hana, protiv koje se vodi postupak zbog krivičnog dela ”napuštanje nemoćnog lica”. Protiv vaspitačice M.S. pokrenut je postupak nakon što se 27. decembra 2022. godine, u vrtiću u Vladičinom Hanu desio događaj kada je dečak D.Đ. (4) progutao žir, usled čega je na kraju tog dan od posledica gušenja preminuo u UKC Niš.

30.07.2024

13:38

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Počinje osveta Evrope! Orbanov poklon Rusima razbesneo EU! Ovaj potez mu neće oprostiti, razmatraju se najstrože mere!
NIJE DOBRO

Počinje osveta Evrope! Orbanov poklon Rusima razbesneo EU! Ovaj potez mu neće oprostiti, razmatraju se najstrože mere!

Predsednik Evropske narodne partije, najveće frakcije u EP, Manfred Veber pozvao je evropske lidere da donesu mere protiv Mađarske zbog olakšica u izdavanju viza za Ruse. Veber smatra da takav korak predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost EU, piše „Fajnenšel tajms“ pozivajući se na pismo Vebera predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu.

30.07.2024

14:10

Zabava

Džet set

Srbija