• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2024

20:00

Top 7 destinacija za jesenja putovanja! Koju god da odaberete nećete pogrešiti - Od lepote zastaje dah (FOTO)

Shutterstock

Putovanja

Top 7 destinacija za jesenja putovanja! Koju god da odaberete nećete pogrešiti - Od lepote zastaje dah (FOTO)

Podeli vest

Sezona letnjih odmora je gotova, a ako već mislite o novom putovanju predstavljamo vam savršene destinacije koje obavezno treba obići na jesen.

Jesenja putovanja donose posebnu draž i prave prelepe uspomene. Evropa u ovo doba godine je božanstvena, a osim uživanja u obilasku gradova po prijatnim temperaturama, oduševiće vas i manje gužve u jesenjim mesecima, ali i jeftinije cene aranžmana. 

Top 7 destinacija koje smo izdvojili najlepše su tokom jeseni jer se tada priroda transformiše pa ulice i parkovi dobiju živopisne boje, a prijatne temperature i po koja kap kiše čine da upoznate gradove u novom ruhu.

Foto: pexels.com

Prag

Prag - Češka

Prag je idealan jesenji grad. Sa fantastičnim parkovima širom grada i ušuškanim kafićima koji nude tradicionalnu češku kuhinju, Prag oduševljava sve ljubitelje fotografije, ali i one koji znaju šta je pravo uživanje. Prag je, kao jedna od omiljenih evropskih destinacija, jako posećen tokom letnjih meseci i oko novogodišnjih praznika, pa je u jesen idealan ako želite da izbegnete gužve. 

 

 

Valeta - Malta

Malta je mala ostrvska zemlja na Mediteranu i iako je posećenija tokom letnjih meseci, treba naglasiti da je prelepa i tokom jeseni jer upravo tada može i da se obiđe, ali i da se uživa u moru. Glavni grad Valeta odiše romantičnim uličicama, živopisnim bojama, istorijskim znamenitistima... Gužve su u septembru i oktobru podnošljive, a temperature idealne za obilazak, ali i kupanje.

 

Lisabon - Portugal

Lisabon je prestonica sa najviše sunčanih dana u Evropi, a u septembru i oktobru temperature su idealne za istraživanje grada pešice. Ovaj čarobni portugalski grad prepoznatljiv je po prelepim palatama, brojnim muzejima, šarenim ulicama, odličnoj hrani... Gužve u jesen nisu velike, a cene su veoma pristupačne.

 

Minhen - Nemačka

Minhen se nalazi u vrhu svake travel liste za jesen. Ovaj grad jednostavno morate posetiti tokom septembra i oktobra jer tada turistima pruža nezaboravno iskustvo - Oktobarfest, najveći festival piva na svetu. Sve posetioce tokom frstivala očekuju i gurmanski specijaliteti koji su pravi raj za nepce.

 

Istanbul -  Turska

Istanbul je jedna od vodećih destinacija za putovanje tokom jesenjih meseci. Ovaj grad se proteže kroz Bosfoski moreuz, a i na čak dva kontinenta – Evropu i Aziju, što ga čini jedinstvenim u svetu. Turiste oduševljava specifičnim miksom istočnjačkog i zapadnjačkog uticaja, živopisnom atmosferom koja vlada ulicama gradama, kao i nasmejanim lokalcima koji će vas pozdravljati na svakom koraku. 

Foto: Shutterstock

Lisabon

Toskana

Najromantičnija regija Italije - Toskana pružiće vam čaroliju koju ćete zauvek pamtiti. Firenca, San Đimijano i Sijena, ali i Ćinkve Tere su mesta koja obavezno treba posetiti na jesen, jer će vas tada njihove boje, priroda i istorijske znamenitosti oduševiti. Nakon posete ovoj magičnoj regiji imaćete uspomene, ali i fotografije kao sa najlepše razglednice.

Foto: Shutterstock

Lisabon

Barselona

Barselona je smeštena na obali mora, a putovanje u ovaj prelep grad najbolje je realizovati u septembru i oktobru jer su tada temperature idealne i za obilazak i za uživanje u moru. Barselona nudi prelepe parkove, čuvene znamenitosti, široke bulevare i šarene ulice, ali i odličnu hranu. Vaše je samo da uživate u svim čarima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Izložba koju vredi posetiti! Fondacija "Za srpski narod i državu" prikazala sve srpske državne zastave kroz istoriju i pokrenula projekat njihove digitalizacije (FOTO)
Društvo

Izložba koju vredi posetiti! Fondacija "Za srpski narod i državu" prikazala sve srpske državne zastave kroz istoriju i pokrenula projekat njihove digitalizacije (FOTO)

Srbija je odlučna da nastavi da pravi važne korake u očuvanju nacionalnog identiteta. U okviru inicijative Fondacije “Za srpski narod i državu” uskoro će biti započet proces digitalizacije zvaničnih verzija svih zastava Srbije, od istorijskih do savremenih, što omogućava trajno čuvanje, jednostavniji pristup i lakšu promociju ovih nacionalnih simbola u modernom digitalnom dobu.

15.09.2024

19:54

TV

Dragan Đilas - Mefisto srpske opozicije! Svako ko mu se zameri postaje politički pokojnik! (VIDEO)
Live TV

Dragan Đilas - Mefisto srpske opozicije! Svako ko mu se zameri postaje politički pokojnik! (VIDEO)

Dragan Đilas već deset godina kontroliše skoro sve manje stranke, što novcem, što uticajem. Kontroliše kompletnu garnituru opozicionih medija, a svako ko mu se suprostavi biva satanizovan u njima. Da li je on "crna rupa" opozicije? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" su govorili direktorka "Studija B" Ivana Vučićević, poslanik Srpske napredne stranke Radoslav Milojičić Kena i predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić.

15.09.2024

20:00

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)
Live TV

Putin pravi lek za besmrtnost? Isplivala strogo čuvana tajna! (VIDEO)

Kremlj je čitavoj vojsci lekara i naučnika naredio da podnesu izveštaje o napretku u borbi protiv starenja ćelija, što bi produžilo životni vek do neslućenih granica. O tome su u Vikend Info jutru govorili Drina Pešić, balerina i Miodrag Đokić, doktor stomatologije i antiejdžing medicine.

15.09.2024

15:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija