• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2024

21:00

Stjuard otkrio kakve putnike najviše mrzi! Evo zbog čega ga nerviraju, nećete verovati kako ih naziva

Shuterstock

Putovanja

Stjuard otkrio kakve putnike najviše mrzi! Evo zbog čega ga nerviraju, nećete verovati kako ih naziva

Podeli vest

Stjuard Hart Hofman je otkrio koji tip putnika na aerodromu ga najviše nervira pomenuvši uvredljiv izraz - "vaške na gejtu".

Stjuard Hofman je naveo da se radi o "vaškama koje se skupljaju na gejtu", što je uvredljiv naziv za putnike koji dođu na ulaz mnogo ranije pre nego što počne ukrcavanje.

Foto: Shuterstock

 

"Vaške na gejtu“ je pogrdni izraz koji se daje onim putnicima koji vrebaju oko kapije aerodroma mnogo pre nego što dođe vreme da zaista počnu da se ukrcavaju.

Ova fraza je nastala na diskusionom forumu FlierTalk 2005. godine. Smislio ju je jedan korisnik  da označi one koji čekaju blizu kapije kako bi mogli da se ukrcaju što je ranije moguće i osiguraju da dobiju dovoljno prostora za svoj prtljag u avionu.

Foto: Shuterstock

 

 

Brajan Hart Hofman je naveo daga taj tip putnika veoma nervira zbog toga što prave nepotrebnu gužvu i ometaju tok ukrcavanja. 

Dodao je da ljudi koji se ovako ponašaju pridaju sebi veću važnost u odnosu na druge putnike. Naveo je i da oni mogu da odlože poletanje tako što sprečavaju ljude da se ukrcaju, ali i da spreče ljude da siđu sa dolazećeg leta.

Foto: Shuterstock

 

Stjuard Rič Henderson, autor bloga  "Two Guys on a Plane" , rekao je da ovakvi ljudi ponekad takođe sprečavaju posadu ili čistače da uđu u avion, što takođe uzrokuje kašnjenja.

Psiholog iz savetovališta za mentalno zdravlje Kristi Ce rekla je:

- Gužva na kapiji često potiče od mešavine anksioznosti i želje za kontrolom. Pojedinci mogu da osete ogromnu želju da obezbede svoju poziciju, plašeći se da bi mogli da propuste let. Ovo ponašanje može ukazivati na osnovnu nesigurnost ili nedostatak poverenja u avio kompaniju -rekla je Kristi. 

A jedan putnik je rekao da mu drugi putnici na aerodromu izazivaju pojačanu anksioznost zbog koje se oseća budnije i zabrinutije, prenosi the Sun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)
Politika

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)

Lider Srpske desnice Miša Vacić oglasio se putem svog naloga na socijalnoj platformi "X", i odgovorio predstavnicima organizacije "Eko Straža", koji su na perfidan način pokušali da opovrgnu činjenicu da je Vacić prethodni dan brinuo o životnoj srediti i počistio poznati beogradaski kvart. Ono, što lažni ekolozi nisu uspeli ni za tri života!

12.10.2024

21:14

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Džet set

Srbija

Nauka