• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer.rs

19.06.2025

17:00

Domaći hleb kakav još niste probali - Mekan kao duša, a od ukusa staje pamet

Shuterstock

Recepti

Domaći hleb kakav još niste probali - Mekan kao duša, a od ukusa staje pamet

Podeli vest

Mekani domaći hleb ne mora da bude komplikovan! Sa samo pet sastojaka i malo truda, napravićete savršen hleb koji je mekan kao duša i savršen za svaku priliku.

Kada vam je potrebna brza i jednostavna verzija domaćeg hleba, ovaj recept je savršen izbor.

Sa minimalnim brojem sastojaka i bez potrebe za komplikovanim tehnikama, lako ćete dobiti hleb koji je neverovatno mekan i ukusan.

Nema ništa lepše od mirisa sveže pečenog hleba koji se širi kroz vaš dom, a ovaj recept je pravi način da uživate u tom trenutku, čak i ako niste baš eksperti u pečenju.

Foto: Shuterstock

 

Sastojci

  • 500 g brašna (najbolje meko, tip 400 ili 500)
  • 300 ml mlake vode
  • 1 kesica (7 g) suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

Priprema

U većoj posudi pomešajte mlaku vodu, šećer i kvasac. Ostaviti da kvasac nadođe oko 5-10 minuta (trebalo bi da zapeni). Dodajte brašno i so u posudu sa kvascem.

Mešajte i mesite testo dok ne dobijete glatku, mekanu i blago lepljivu masu (možete dodati malo brašna ako je previše lepljivo, ali ne previše da hleb ne bude suv). Pokrijte testo čistom krpom i ostavite da naraste na toplom mestu oko 45-60 minuta, dok ne udvostruči volumen.

Nakon što je testo naraslo, prebacite ga u pleh obložen papirom za pečenje, oblikujte hleb i ostavite još 15 minuta da odmori. Zagrejte rernu na 220 stepeni i pecite hleb oko 25-30 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Izvadite hleb iz rerne i ostavite da se ohladi na rešetki pre sečenja.

Savet

Ako želite da hleb bude ekstra mekan, možete u testo dodati 1-2 kašike ulja ili jogurta, ali nije neophodno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set