• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer

01.07.2025

06:00

Provereni recept za patišpanj: Uspeva iz prve, ključ je u jednoj caki kako bi bio vazdušast i mekan

Shutterstock

Recepti

Provereni recept za patišpanj: Uspeva iz prve, ključ je u jednoj caki kako bi bio vazdušast i mekan

Podeli vest

Patišpanj je klasična osnova za brojne torte i kolače mekan, vazdušast i lagan, a priprema se jednostavno.

Patišpanj je osnov mnogih omiljenih poslastica, od raskošnih torti do jednostavnih kolača. Možete ga posuti šećerom u prahu i poslužiti kao lagan desert, ili koristiti kao savršenu bazu za sve vrste filova i krema.

Poznat i kao biskvit, ovo jednostavno testo koristi se širom sveta i pravi se od osnovnih sastojaka: jaja, šećera i brašna.

Sastojci:

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Uključite rernu da se zagreje na 200-220°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca mikserom dok ne dobijete čvrst sneg.

Dodajte jedno po jedno žumance uz stalno mućenje. Ubacite šećer i prašak za pecivo, pa nastavite da mutite dok se masa ne ujednači. Na kraju umešajte brašno ručno, varjačom, lagano preklapajući kako bi smesa ostala vazdušasta. Sipajte u pripremljeni pleh i pecite u rerni smanjenoj na 180°C oko 25-30 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečen ako izađe suva, patišpanj je gotov.

Foto: Shutterstock

 

Ostavite ga da odstoji nekoliko minuta u poluotvorenoj rerni pre nego što ga izvadite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set