• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

16.07.2025

16:20

Testenina sa spanaćem i sirom: Jelo koje se topi u ustima, a sprema se očas posla (VIDEO)

bakina kuhinja

Recepti

Testenina sa spanaćem i sirom: Jelo koje se topi u ustima, a sprema se očas posla (VIDEO)

Podeli vest

Zapečena testenina sa spanaćem i sirom je savršen primer kako se od malo sastojaka, uz minimalan trud, može napraviti obrok koji je istovremeno izuzetno ukusan, zasitan i ekonomičan.

Zaboravite na komplikovane recepte i skupe sastojke, jer ova testenina je dokaz da prava kulinarska magija leži u jednostavnosti i ljubavi. Idealna je za brzi ručak ili večeru, a njen bogat ukus i kremasta tekstura osvojiće srca svih ukućana, od najmlađih do najstarijih. 

 

 

Sastojci:

  • 300 g testenine
  • 200 g spanaća
  • 200 ml jogurta
  • 300 ml mleka
  • 2-4 jaja
  • 50 g kačkavalja
  • 50 g sira
  • 50 ml maslinovog ulja
  • sol
  • biber 
  • granule belog luka

Foto: bakina kuhinja

testenina sa spanaćem i sirom

Priprema:

Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi, ali ne sasvim do kraja, ostavite je malo tvrđu. Ocedite je, dodajte malo maslinovog ulja i dobro promešajte kako se ne bi zalepila.

U većoj činiji razbijte jaja i dobro ih umutite viljuškom. Dodajte jogurt, mleko, polovinu narendanog kačkavalja, malo izmrvljenog sira, preostalo maslinovo ulje, so, biber i granule belog luka. Sve sastojke dobro promešajte dok se ne sjedine.

Svež spanać ili blitvu operite i isecite na tanje rezance. Ubacite isečeni spanać u pripremljenu smesu sa jajima i jogurtom i sve još jednom dobro izjednačite.

Složite i pecite.

Pleh za pečenje ili tepsiju podmažite uljem. Sipajte skuvanu testeninu ravnomerno po dnu pleha. Preko testenine pažljivo prelijte pripremljenu smesu sa jajima, jogurtom i spanaćem, trudeći se da prekrije svu testeninu. Odozgo narendajte preostali kačkavalj i po želji možete dodati još malo izmrvljenog sira. 

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa oko 50 minuta, ili dok jelo lepo ne zarumeni i dobije zlatnu koricu. Proverite viljuškom da li je testenina omekšala i da li je preliv čvrst.

Izvadite jelo iz rerne i ostavite ga da se malo prohladi pre sečenja i serviranja. Najbolje je poslužiti toplo. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set